TRÄNA SNYGGT

 

T-shirt/Nike - Shorts/Boast - Klocka/Suunto - Roller/Triggerpoint - Sko/Nike

 

 

Då jag just nu har fullt upp och inte hinner formulera mina tankar bjuder jag istället på ett sportplock. Vitt är som tidigare bekant alla soliga dagars färg och jag som alltid tränar i svarta kläder kände att jag måste vidga mina vyer och fann därmed denna intressanta färgkombination. Mest förälskad är jag i sportklockan som för ovanlighetens skull inte är gjord i gummi.

 

//Robert Nehmé.


DIN SIGNATUR

 
Jag är en person som säger lukt när jag menar doft och doft när jag menar lukt. För mig är det ingen skillnad utan allt bygger på vad jag kompletterar med för ord. När jag säger att något luktar bajs så är det negativt och när jag säger att något luktar skitgott så är det den bästa doften man kan finna. Då denna blogg ska vara så korrekt som möjligt och inte så fokuserad på vad jag tycker och tänker vill jag korrigera mina ordval till att allt positivt alltid doftar medan allt negativt alltid luktar.

Jag som person varken luktar eller doftar men har en vision om att alltid dofta gott. Min mamma är för mig en Chanel Nr5 medan min pappa är en Aramis, två personer i mitt liv med starka signaturdofter. Jag är nu gammal nog för att skaffa mig en egen signaturdoft och som det ser ut nu är det dessa tre flaskorna som går vidare i tävlingen.

 

//Robert Nehmé


MINA FÖRFÄDER DOG I ETT FOLKMORD

 

Idag bombarderades min Facebook av en massa uppdateringar rörande folkmord. När det kommer till politik och samhällsfrågor är jag tyvärr inte så intresserad. I de flesta fall har jag radikala åsikter som inte uppskattas och därför håller jag dem för mig själv men när ämnen blossar upp väcks en nyfikenhet hos mig. Jag är en person som vill hålla koll på det mesta runt mig och när Facebook överhettas känner jag att jag måste luska vidare för att inte missa någon tåg avgång.

 

Idag handlar allt i mitt Facebookflöde om The Armenian Genocide. En folkresning på armenier, Assyrier, Syrianer, Greker och övriga kristna som befann sig i det dåvarande osmanska riket. En folkresning som rensa bort 80-90% av folkgruppen och som idag förnekas av Turkiet om man talar om det under kategorin folkmord. Detta folkmord är inte så uppmärksammat och många, inklusive mig är inte medvetna om det skett. Folkmordet är idag erkänt av Sveriges riksdag och dagen till ära lyfter människor världen över upp ämnet till ytan för att få ett erkännande av dem som ännu inte erkänt.

 

Jag som pluggar marknadsföring och PR och har den senaste månaden ätit, druckit och andats PR sitter här idag och fascineras över hur vissa folkgrupper lyckas driva sin sak bättre än andra. Jag tänker på förintelsen av judarna. Det är dokumentärer, böcker, skolämnen, stiftelser och organisationer som jobbar med det och trots att de fått sitt erkännande sedan länge tillbaka fortsätter de att promota sina intressen. Jag däremot som har föräldrar från den drabbade regionen, själv tillhör folkgruppen och som sedan barnsben uppfostrats med den syrianska kulturen i fokus kan allt om mina föräldrars språk, traditioner och kultur men inte ett skit om deras historia. Det kan handla om att mina föräldrar vill skydda oss från den missar de fick uppleva och bara delge oss av allt positivt eller att deras föräldrar själva flydde och därmed inte fick veta vad som egentligen hände med de som fick vara kvar. För mig är det inte så konstigt att folkmordet av mina förfäder aldrig erkänns när jag själv inte hade en aning om att det skett. Med detta blogginlägg vill jag dra mitt står till stacken och uppmana alla att tillföra lite historia till sina barns uppfostran, att vuxna själva intresserar sig lite och att omvärlden ägnar en minut åt att läsa lite om ämnet.

 

Folkmord sker dagligen, bland alla folkslag och i alla länder. Detta med anedning att någon någonstans tagits sig rätten till att bestämma och anse sig vara större och bättre. Jag vill inte tillhöra ett land eller ett folkslag, jag vill vara en global medborgare utan att skilja på vare sig färg, form eller storlek bland mina medmänniskor. Vi är alla olika och det är de som gör oss unika.

 

//Robert Nehmé


VÄLKOMMEN TILL MIN ARBETSPLATS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det var några dagar jag bloggade nu och anledningen är rätt simpel. Alla PR-byråer i stan har sin pressvecka just denna vecka och på Polhem PR har vi denna vecka avverkat hela tre olika event samt vår egen pressvisning där jag varit involverad i alla mer eller mindre.  Det har varit riktigt kul att styra upp eventen från början till slut och framförallt när resultatet uppskattats av så många. Speciellt när uppskattningen kommer från människor som till vardags jobbar med att gå på event och bedöma dess relevans och intresse. För att ni ska få en inblick i vad jag varit med och skapat har ni här några bilder från vår pressdag.

 

//Robert Nehmé


MITT DÅLIGA SJÄLVFÖRTROENDE

 

Jag vrider och vänder på stort och smått. Att fatta beslut är aldrig lätt men jag försöker alltid att göra det som känns bäst. Följa min magkänsla men även min hunger efter utveckling och ekonomisk framgång. För att vara 23 år har jag åstadkommit en hel del redan men jag känner fortfarande att det finns en del att jobba på.  Igår erkände jag min dåliga självdisciplin och idag tänker jag erkänna mitt dåliga självförtroende.

 

Jag är en person som skiter i vad folk tycker och tänker så ur den aspekten har jag världens bästa självförtroende. När det däremot kommer till att följa mina idéer och drömmar så tvekar jag i 70 % av fallen trots att jag vet att min ide är genialisk. Jag räknar på lönsamhet, tid och uppoffringar och oavsett vad utfallet blir stannar jag där i processen. Jag vågar inte ta sista steget till att hoppa. Rädd för att misslyckas, rädd för att förlora både pengar, livskvalité och fritid. Jag tror att det hela grundar sig i att jag inte vågar berätta om min ide och att jag sällan vågar göra något så stort på egen hand. Jag vill vara som alla de personer som alltid kontrar med att saker och ting löser sig. De får det att låta så enkelt och så glatt.  

 

//Robert Nehmé.


MIN SVAGA SIDA

 
Om det finns något jag önskar förbättra med mig själv så är det självdisciplinen.  Vill jag ha något så tar jag det. Vill jag göra något så gör jag det. Vill jag äta något så äter jag det. Detta är inte alltid till min fördel. På mitt köksbord står en stor skål med Skittles och jag har på en kvar tryckt i mig fyra nävar, totalt 74 gram som motsvarar 292 kcal. Detta bara en kvar efter att jag tryckt i mig en talrik fibergröt för att jag försöker vara nyttig. Ja ni hör ju själva, självdisciplinen skiner i sin frånvaro. Jag kan verkligen bli riktigt avundsjuk på de som kan kontrollera sig själva, skratta åt Skittles-skålen och gå förbi utan att ta en enda. Jag stoppar ner handen där trots att det nästan bara finns gula kvar och trots att jag egentligen inte gillar de gula!

 

//Robert Nehmé.

 

 


PACKÅSNAN NEHMÉ

 

 

Jag älskar att fota, fånga ögonblick och föreviga minnen men jag har ett problem. Den senaste tiden har jag känt mig som en jävla packåsna. I min väska har jag dagligen med mig en matlåda då jag dels är student och dels är för kräsen för att äta ute. Jag tränar fyra dagar i veckan och släpar därför även med mig träningskläder, träningsskor och en necessär dagligen. Utöver det kan ni addera en laptop, diverse laddare, plånbok och glasögonfodral för att inte glömma vattenflaskan. Ja ni hör ju, det väger bly och därmed får mitt intresse för foto gå åt sidan då jag inte orkar släpa på ytterligare en sak i form av en systemkamera. Finns det någon som har en smidig lösning eller går alla runt och släpar på så mycket prylar? Om så är fallet vill jag helst släpa mina prylar i någon av dessa snygga väskor.

 

//Robert Nehmé.


PLANERING OCH BÄTTRE EVENT

 
 
 
 
 
 

 

Livet är för kort för att behöva välja. Igår hade jag nog min mest effektiva dag någonsin. Jag leverera 110% på mitt internship, luncha med min bästa vän, svängde förbi en annan kompis och hans event för att säga hej innan jag slutligen slira in på mitt extrajobb och rocka järnet. Jag hatar att välja och det jag kommit på för att slippa välja är att allt är möjligt med lite planering. Med planering hinner man dubbelt så mycket till hälften så mycket stress. Med planering går saker även från bra till bäst och som ni kanske förstår så älskar jag allt som är bäst.

 

På tal om bäst, måste jag till att erkänna att gårdagens event var något av de bättre jag varit på trots att produkten i sig inte fyller något behov i mitt liv, i alla fall så som det ser ut idag när jag tittar mig i spegeln. Fina lokaler, fantastisk mat och ett eventflöde som vart väl balanserat mellan mingel och relevant innehåll. Tumme upp på det till Finest Event och Ateljer Restylane.

 

//Robert Nehmé.


FLYTTAR TILL BEIRUT

 
 
 
 
 
 

Att libaneser var designmedvetna visste jag redan med tanke på allt ifrån Elie Saab till Zuhair Murad. Men att libaneser var utöver det vanliga när det kommer till arkitektur hade jag faktiskt ingen aning om, förens nu. Av en slump snubblade jag över en artikel om arkitektritade mästerverk. Med hjälp av google tog jag reda på lite till och kan nu presentera fyra bilder på den arkitektritade villan som ligger fyra mil norr om Beirut i staden Amchit. Ovan ser ni fyra bilder på mästerverket ritat av arkitektbyrån Blankpage. Villan är en skapelse på tre plan i sou terräng och inrymmer allt ifrån ett privat atrium, en 25m träningspool en infinitypool och ett gigantiskt soldäck på första parkett med utsikt över havet. Jag kan tänka mig att flytta tillbaka till mitt ursprung så länge jag får den lisvkvalite denna villa innebär.

 

//Robert Nehmé.


SPRAYEN SOM RÄDDAR DITT LIV

 
 
Volvo, en svensk mästare på mer än ett plan. När de avverkat megastjärnor i deras reklamkampanjer och skapat virala succéer som andra snabbt kopierat måste man hitta på något helt nytt. Efter succén med Zlatan och Robyn lanserade Volvo något helt nytt. Något så långt ifrån bilkampanjerna de tidigare gjort men som ändå genomsyras av deras värdeord, säkerhet.

 

Låt mig introducera sprayen som räddar ditt liv. Om det är någon spray du ska prioritera i ditt liv så är det Volvo’s Life Paint spray. Flaskan innehåller en transparant spray som kan appliceras på diverse material och som i mörker ger en reflexeffekt. På så vis kan hela din cykel, din favorit jacka, väska eller sko förvandlas till din livförsäkring i form av en reflex utan att förändra ursprungsdesignen. Det gjordes därefter en reklamfilm kring sprayen som blossat upp på sociala medier och som åter igen fått Volvo att framstå som mästarnas mästare när det kommer till kreativitet och nytänkande.

 

//Robert Nehmé.

 


KONCEPTUTVECKLING

Att Coca-Cola ska hamna i släptåg går inte för sig. För några veckor sedan lanserade Carlsberg bryggerier en läsk för vuxna under varumärket Apotekarnes. Idag fick jag via ett pressmeddelande veta att Coca-Cola Company lanserar Finley för samma målgrupp som Carlsberg. Med den långa men genomtänkta och något kaxiga underrubriken ”För dig som har erfarenhet av smak och erfaren nog att veta att du bara ska agera tufft om du verkligen är tuff" får sig Carlsberg en känga och kommer nog innan veckan slut hamna på en andra plats då Coca-Cola visat vart skåpet skall stå.

 

Många av er sitter säkert och funderar över hur många olika produkter av samma sort vi som konsumenter kan behöva på marknaden och hur det påverkar allt ifrån vår jord till våra ohållbara konsumtionsvanor. Jag som älskar konceptutveckling, varumärken och marknadsföring slår volter av glädje. Att man dessutom kan lansera en helt ny produkt på ett redan etablerat sätt utan att någon lägger märke till det är i sig genialiskt och redan där är jag såld. Jag fascineras över varumärken som är så starka att de i stort sätt kan paketera skit, lägga på sin logga, krydda med lite marknadsföring och en del produktplacering för att sedan skratta sig lyckliga hela vägen till banken då deras produkter säljer som smör i solsken. Ett otränat öga varken ser eller förstår det jag skriver men med ovan bilder lär nog alla vara med på tåget.

 

//Robert Nehmé.

 

 


JAG TAPPAR HOPPET

2003 lanserade Louis Vuitton mönstret som fick namnet Cherry Blossom. En lansering i samband med öppningen av flaggskeppsbutiken i Tokyo. Förra året visade det svenska modehuset Rodebjer sin AW kollektion som vart strösslad med just körsbär. I månadens utgåva av ELLE Sverige hittade jag en plocksida som fångade min uppmärksamhet lite mer än vanligt. På plocksidan kunde vi se en uppsjö av väskor från diverse modehus av exklusivare rang och mitt i allt ögongodis för de flesta kvinnor fann jag en väska signerad YSL. Vad är det som får mig att skriva ett helt inlägg om en plocksida undrar säkert många av er just nu. Den väska som kommer från YSL är i stort sätt en kopia ur Louis Vuittons cherry collection, dock med en annan logga och hela tolv år för sen vad gäller design.

 

Jag har tidigare i denna blogg försökt på ett diplomatiskt sätt säg att jag hatar klipp och klistra redaktörer och kreatörer som mer eller mindre klonar andras jobb. När jag fick se stjärnor, ikoner och rena förebilder i dagens ELLE skryta med sin renodlad kopia tappade jag helt hoppet och insåg att klipp och klistra kreativiteten är dagens sanning. När inte inspiratörerna kan leverera så kan inte jag förvänta mig att en liten liten blogg ska skapa något revolutionerande.

 

//Robert Nehmé

 

 

 


NÄR SVART BLIR VITT

 

Shorts/Saturdays surf NYC – Läderskor/Converse – Tshirt/Christopher Kane – Tröja/Sunspel – Parfym/Byredo

 

 

Denna vår, sommar och alla andra säsonger då solen förväntas skina kliver vi ur vår demonskepnader och väljer plagg som är ljusa, färgglada och uppiggande. Vissa har tagit detta på största allvar och uttalar sig i stil med att "vitt är det nya svarta", något jag anser vara en överdrift. Till alla som ändå är lite sugna på det vita, ljusa och fräscha men likt mig avgudar det svarta kommer här ett kompromiss-plock på lite snygga saker. Enjoy!

 

//Robert Nehmé


PRESTATIONSÅNGEST

Jag har sagt att jag inte ska uppdatera min blogg lika ofta som Aftonbladet.se men sanningen är den att jag velat uppdatera bloggen hela helgen, dock fanns det ett problem. Jag glömde datorladdaren på jobbet och datorn dog därmed under fredagskväll. Visst kunde jag uppdatera från telefonen eller plattan men då jag lider av prestationsångest kände jag direkt att den kvalitén jag skulle kunna leverera från telefon eller platta inte skulle vara densamma som från datorn och ett beslut var därmed väldigt lätt att fatta, no blogging!

 

Jag uppfattas som en väldigt pålitlig människa för att jag alltid levererar hösta möjliga kvalité men även ser till att ha svar och lösningar på alternativa frågor och problem. Detta är något som är väldigt uppskattat av alla uppdragsgivare och som för min del alltid resulterat i nya uppdrag som i takt med förtroendet avancerats. När jag gör något vill jag göra det till fullo och helst med så bra resultat som möjligt där jag varje gång försöker överträffar mig själv. Resultatet av detta har den senaste tiden varit i form av toppbetyg i skolan och en fantastisk prestation på mitt internship. Resultat som jag är sjukt nöjd med men som även skapar en längtan efter fler utmaningar av tyngre karaktär. Men som alltid, en sak i taget.

 

//Robert Nehmé


VÅRMODE UR MITT PERSPEKTIV

 

Skjorta/NN.07 - Jacka/Tim Coppens - Jeans/Acne Studios – Skor/Valentino – Solglasögon/Thom Browne Ryggsäck/Porter-Yoshida & Co – Armband/Acne Studios

 

 

 

Detta har spårat något så fruktansvärt. Jag vet inte hur många det nu är som bett mig via Facebook att skrapa ihop modeplock för män sedan dagen jag startade bloggen på nytt. Det är helt klart tillräckligt många för att jag ska tappa räkningen. Plocksidor är att döma av alla tidningar och bloggar något sjukt populärt. Sanningen är att det bara är en bråkdel av alla plocksidor som skapade av tidningsredaktionerna själva eller personen bakom bloggen.

 

Plocksidor är i många fall resultatet av en mediebyrås arbete som satt samman bild och text samt betalat en person för att publicera det färdiga materialet. Kort och gott, en annons. Jag som hatar klipp-och-klistra-kulturen som råder i dagens medier väljer att bemöta er önskan och lägga upp en plocksida som jag själv skrapat ihop med det jag tycker är vårsnyggt och hoppas att även ni finner något du gillar er själva eller någon ni tycker om.

 

//Robert Nehmé


SNABBKURS I VERBAL KOMMUNIKATION

God förmiddag, här sitter jag och ska hålla en snabbkurs i verbal kommunikation precis innan lunch. Jag är en frispråkig människa som säger precis det jag tycker och tänker utan vare sig filter eller censur. Detta är självklart på både gott och ont. Något jag alltid försöker tänka på är att jag som person alltid skall vara så säker som möjligt på min sak och på så vis setill att alltid ha ett bäddat underlag för mina uttalanden. För ett väldigt bra tag sedan fick jag höra en sak som följt med mig och som faktiskt gynnat mig väldigt mycket.

 

Det jag fick höra var något i stil med:

- Låt din tystnad tala och din talan tysta.

 

Jag ska inte fördjupa mig i att tolka ovan uttalande för dig då jag anser att resultatet av uttalandet grundar sig i den tankekraft du förväntas lägger ner för att på egen hand uppnå resultat som gynnar dig i din framtoning.

 

//Robert Nehmé

 

 

 


GRATIS ÄR GOTT, ELLER?!

 
Det finns dem som älskar goodiebags och sedan finns det dem som suckar och nästan stöter bort påsen när den lämnas över. Personligen befinner jag mig någonstans mitt i mellan och sitter och funderar över varför jag börjat bli så besvärad över att få en ”present” skickad till mig från ett företag.

 

Det jag har lärt mig på mitt internship är att pengar är roten till all ondska även i denna bransch. När företag ska marknadsföra sig tror de att allt som krävs är gratisprodukter för att flirta med diverse offentliga personer. Problemet är att Sverige är ett väldigt litet land i förhållande till alla företag som vill marknadsföra sig vilket resulterar i att varje offentlig person dagligen begravs i bud med gratisprylar/goodiebags. Förutom att det finns för många företag och för få offentliga personer i detta land så tror jag efter mina tre veckor på pr-byrån att företag fortfarande inte fattat sig på den sociala mediekulturen. Ingen offentlig person kan med gratisprylar finansiera sina utgifter och därmed anses gratisprylar vara skräp som bara belamrar dem.

 

Det fanns en tid då bloggar och sociala medier var två nya fenomen och där människorna bakom fenomenen kontaktade företagen och bad om saker. Det fanns även en tid där företag kunde få mängder av publicitet bara genom att skicka en låda läsk eller en klocka som var tillverkad i Kina. Den tiden vart förbi lika snabbt som follower-antalet hos de offentliga personerna ökade, en ökning som förändrade de offentliga personernas förhandlingsläge och som företagen inte hann följa med i.

 

Skörden av denna axelration var att företagen föll av förhandlingståget och står nu på perrongen, desperata över att få samarbeta med de makthavande entreprenörerna inom sociala medier utan att ha annat än värdelösa gratisprodukter att förhandla med. Det finns dock de företag som fattat poängen och som idag blomstrar tillika entreprenörer som inte förstod att de också var tvungna att hålla i sig för att få åka med. Dessa entreprenörer föll också av och än idag ber dem om gratisprodukter. De människor som föll av tåget ur bägge kategorier är idag den mix av människor som enligt mig är den största utmaningen för att skapa en framgångsrik marknadsföringsaktivitet. Utmaningen ligger i att planera en ny avgång där man mixar människor ur bägge kategorier som är någorlunda jämstarka så att tåget kan nå slutdestination utan att tappa några passagerare på vägen. Som tidigare känt ur andra sammanhang så är en glad, nöjd och positiv målgrupp densamma som en gynnsam målgrupp och därför måste man hittat en hastighet som transporterar alla mellan A och B utan att någon faller av för att uppdragstagaren ska kunna skratta hela vägen till banken.

 

//Robert Nehmé


SOCKERDEBATT

 

Påskhelgen har nu gått av stapeln och nu väntas godis och gott ända fram tills på måndag. Faktum är att det beräknas säljas godis för hela 150 miljoner kronor inför och under denna påskhelg. Igår kunde man läsa en uppsjö av artiklar som alla belyste sockerproblematiken i samhället medan tidningens nästkommande sida annonserade extrapris på lösgodis, dubbelmoral? Javisst!. Debatten om just lösgodis har varit aktuell så länge jag kan minnas men under våra storhelger blossar den som sagt upp på nytt. Orsaken till det tror jag handlar om lösnummerförsäljning i kombination med nyhetstorka på redaktionerna.

 

Min åsikt är att skita i alla dieter, bestämmelser och rekommendationer och bara lyssna på sin kropp. Jag skiter i att godis är gjort av krossade löss och andra kryp eller att en godisbit är densamma som X antal sockerbitar. Anledningen till att jag skiter i det är att hela vår vardag ser ut som så. Allt är massproducerat och manipulerat för matcha vår tids konsumtionskrav.

 

Jag tränar fyra dagar i veckan och när jag är på gymmet sliter jag som ett djur, just för att kunna fylla min mun med allt jag är sugen på. Även om jag hållit samma vikt och mått i fyra år så ska jag på tisdag dra igång en detox på tre dagar för att rent ut sagt skölja igenom systemet. Jag känner på min kropp att den just nu har för mycket skit i sig och framförallt ser jag det på min orena och torra hy. Till alla som dag efter dag kämpar med dieter, följer kostråd och häller i sig diverse tillskott säger jag bara en sak, lyssna på din kropp. Den vet vad den behöver och det behöver inte vara svart eller vitt i form av att äta eller inte äta. Allt handlar om en balans mellan gott och ont.

 

//Robert Nehmé

 

NYHETSVÄRDE OCH POSITIV INSTÄLLNING

Är det påsken som är tidig eller våren som är sen kan man ju fråga sig. Att vakna till ett Facebook som snart kraschar på grund av alla bilduppladdningar på snöfall var för mig ingen chock. Tvärt om, när jag såg den första snöflingan falla visste jag vad jag hade att vänta. Folk är i chock och verkar numera leva i förtvivlan över att det snöar i början på april. Vad folk tycks ha glömt är att vi fortfarande bor i Sverige och inte på Maldiverna.

 

Hade det inte varit för denna blogg är jag en person som sällan uppdaterar min Facebook-sida. Anledningen är inte allt för sällan densamma och grundar sig alltid i en tanke: vem fan bryr sig. Lika så känner jag när jag ser alla dessa snöklädda bilder. Vem fan bryr sig om andras utsikt? Vill man visa sin utsikten så tycker jag att man ska göra det på ett mer kreativt sätt för att väcka någon form av intresse. Vill man bara visa rådande väderförhålland kan jag meddela att det inte har något vidare nyhetsvärde då majoriteten av Facebookanvändarna högst troligt hunnit titta ut genom sitt eget fönster innan de slå på sin Facebook.

 

Jag väljer därför att lägga locket på och visa er fyra andra bilder som är så långt ifrån snö och kyla man någonsin kan komma. Fyra bilder på det jag anser vara jordens paradis, fyra bilder på något som är mer positivt än snön och som skapar en längtan till det som komma ska. Med detta vill jag lyfta två saker, tänk en extra gång innan du uppdaterar din Facebook-feed och försök därefter att alltid tänka positivt. Dessa två tankesätt kommer nämligen gynna dig i längden på alla plan, jag har nämligen själv testat. 

 

//Robert Nehmé


VÅGA VARA ANNORLUNDA

 
Sociala medier handlar för mig om att vara social med dem som intresserar mig och inte så mycket om ett fjäskande spel med kletig och pletig. Här om dagen rensade jag ganska så ordentligt bland dem jag följer på Instagram. Efter ett tag gick mina fingrar varma på grund av att jag frenetiskt klickat på un-follow knappen. Bort med kletig och tillika pletig samt en och annan vän. Motreaktionen blev att de jag avföljde slutade även att följa mig. I skrivandet stund har jag tappat ett tjugotal followers, vilket jag är helt till lags med. Jag har fallit i den fällan att följa dem som följer mig i någon form av relationsvård men känner nu att mitt intresse för den typen av aktivitet svalnat.

 

Jag har inget behov att se inspirationslösa människor posta suddiga bilder på sina missmatchade kläder, deras vidbrända kycklingfiléer eller ovårdade fötter.  

Jag följer härmed bara dem som väcker ett intresse och en nyfikenhet hos mig. Jag följer dem som inspirerar mig och framför allt dem som utmanar mig. Follow to follow dagarna är för min del över och jag hoppas att folk inte tar det allt för personligt. Att följa någon på sociala medier är inte detsamma som att vara vänner eller vise versa. Med tanke på min mediekonsumtion idag kände jag att det ända rätt är att skala av det hela och på så vi minska den stress och besvikelsen jag känner när människor går över styr med deras framtoning i diverse kanaler. Tiden där jag känner att jag behöver mogna och vidga mina vyer har kommit, åter igen hej då mellanmjölk och hej grädde. Om jag ska följa samma linje i detta blogginlägg och jobba med det avskalade kan jag förklara det hela med att jag numera ska sluta läsa Metro för att gå över till Dagens Media, gråskalan byts ut CMYK och så vidare.

 

//Robert Nehmé


TIDAL - VÄRLDENS FÖRSTA ARTISTÄGDA MUSIKTJÄNST

 

Världens största popstjärnor står uppradade som ett gigantiskt smörgåsbord värt miljarders miljarder. Anledningen är det som i media kallas ”Spotifydöden”. Det egentliga bolagsnamnet är Tidal, en svensk musiktjänst som nyligen köpts upp av popstjärnan Jay Z. Den första reklamfilmen släpptes i måndags och i den kan vi se världsstjärnor som bland annat Madonna, Rihanna, Daft Punk, Kanye West, Beyonce, Nicki Minaj och Coldplay.

 

Förutom att medverka i reklamfilmen har stjärnorna ändrat sina Twitter-profiler till Tidals turkosa signaturfärg och inför lanseringen i måndags twittrade de koordinerat ut kampanjen för den nya musiktjänsten. Flera av dem var även med när Tidal, som redan är tillgänglig i ett trettiotal länder, nylanserades vid en presskonferens i New York under måndagskvällen.

 

Anledningen till detta agerande och uppslut är att dessa stjärnor som är långt över ekonomiskt oberoende tycker att dem tjänar för lite pengar på sin musik av Spotify som idag har 15 miljoner betalande användare. Spotify vill inte lämna någon kommentar kring detta men spekulationerna är många. Det börjar ryktas om att superstjärnor som Madonna och Kanye West ska lämna Spotify och bara finnas på Tidal, men ingen har ännu bekräftat att de kommer att ta bort sin musik från Spotify.

 

Enligt uppgifter till tekniksajten Breakit ska artisterna först släppa sin nya musik exklusivt för Tidal, för att senare släppa den även på Spotify. Dock kan det komma att handla om flera månader innan musiken kommer till Spotify, enligt Tidal.

 

Om jag ska tillföra denna nylansering mina tankar så undrar jag vad Jay Z har pungat ut till denna popelit? Det är sedan tidigare känt att Madonna fått hela 67 miljoner dollar för sin reklamkampanj för Louis Vuitton och trots hennes blomstrande ekonomi tror jag inte att hon gjort jobbet för Tidal gratis. Om det nu är gratis undrar jag om det hela handlar om en ovårdad relation mellan Spotify och artisterna och att resultatet blev denna sjukt dyr bojkottning. Ja, som tidigare sagt så är spekulationerna många och enbart tiden kan utvisa vad det egentligen rör sig om. Det jag tar med mig av detta är att man ska vårda sina relationer och att man aldrig skal luta sig tillbaka. Rätt som det är kommer någon som snabbt kan bli större, bättre och starkare än en själv oavsett hur stark man själv anser sig vara.

 

//Robert Nehmé

 


DETTA ÄR INGET APRILSKÄMT

Jag har övervägt detta sedan jag satte den sista punkten. Jag är en kille med fantastiskt mycket idéer och minst lika många åsikter. Jag tycker, jag tänker och jag framför mitt budskap, inte allt för sällan i form av grädde istället för mellanmjölk. Med tanke på all information som finns inom mig och de oändliga möjligheter en blogg medför har jag valt att ge denna blogg en sista men ändå helhjärtad chans.

 

Jag kan redan nu säga att denna blogg inte kommer uppdateras lika ofta som aftonbladet.se då jag inte har den tiden till att sitta och knappa på datorn dagarna i ända. Jag ska uppdatera bloggen löpande och när jag har något relevant och kvalitativt att komma med. Jag ska skriva om det som intresserar mig, det som väcker en reaktion hos mig och framförallt det som enligt mig visar på min talang och mina färdigheter. En liten ”I’m Robert Nehmé” folder helt enkelt som med tiden skall spegla vem jag är som person, vad jag vill och kämpar för här i livet. För att inte göra dig eller någon annan spontan själ besviken har jag nedan raddat upp tre avgränsningar:

 

  • Efterfrågar du lättlästa texter utan substans så tycker jag att du ska läsa någon skvallerblaska eller följa någon 12årings liv på youtube istället.

  • Vill du bara se bilder på mig, min mat och annan kuriosa så tycker jag att du istället skall vända dig till mitt Instagram konto. @robertnehmecom
     
  • Vill du lära känna min mindre seriösa och mer spontana sida föreslår jag en fika in real life då bloggen kommer bestå av seriösa åsikter och observationer för att ställa saker på sin spets.

 

Med detta sagt säger jag hej och välkommen till något som du förhoppningsvis finner intressant och användbart.

 

//Robert Nehmé

 


RSS 2.0