NYHETSVÄRDE OCH POSITIV INSTÄLLNING

Är det påsken som är tidig eller våren som är sen kan man ju fråga sig. Att vakna till ett Facebook som snart kraschar på grund av alla bilduppladdningar på snöfall var för mig ingen chock. Tvärt om, när jag såg den första snöflingan falla visste jag vad jag hade att vänta. Folk är i chock och verkar numera leva i förtvivlan över att det snöar i början på april. Vad folk tycks ha glömt är att vi fortfarande bor i Sverige och inte på Maldiverna.

 

Hade det inte varit för denna blogg är jag en person som sällan uppdaterar min Facebook-sida. Anledningen är inte allt för sällan densamma och grundar sig alltid i en tanke: vem fan bryr sig. Lika så känner jag när jag ser alla dessa snöklädda bilder. Vem fan bryr sig om andras utsikt? Vill man visa sin utsikten så tycker jag att man ska göra det på ett mer kreativt sätt för att väcka någon form av intresse. Vill man bara visa rådande väderförhålland kan jag meddela att det inte har något vidare nyhetsvärde då majoriteten av Facebookanvändarna högst troligt hunnit titta ut genom sitt eget fönster innan de slå på sin Facebook.

 

Jag väljer därför att lägga locket på och visa er fyra andra bilder som är så långt ifrån snö och kyla man någonsin kan komma. Fyra bilder på det jag anser vara jordens paradis, fyra bilder på något som är mer positivt än snön och som skapar en längtan till det som komma ska. Med detta vill jag lyfta två saker, tänk en extra gång innan du uppdaterar din Facebook-feed och försök därefter att alltid tänka positivt. Dessa två tankesätt kommer nämligen gynna dig i längden på alla plan, jag har nämligen själv testat. 

 

//Robert Nehmé


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0