SOCKERDEBATT

 

Påskhelgen har nu gått av stapeln och nu väntas godis och gott ända fram tills på måndag. Faktum är att det beräknas säljas godis för hela 150 miljoner kronor inför och under denna påskhelg. Igår kunde man läsa en uppsjö av artiklar som alla belyste sockerproblematiken i samhället medan tidningens nästkommande sida annonserade extrapris på lösgodis, dubbelmoral? Javisst!. Debatten om just lösgodis har varit aktuell så länge jag kan minnas men under våra storhelger blossar den som sagt upp på nytt. Orsaken till det tror jag handlar om lösnummerförsäljning i kombination med nyhetstorka på redaktionerna.

 

Min åsikt är att skita i alla dieter, bestämmelser och rekommendationer och bara lyssna på sin kropp. Jag skiter i att godis är gjort av krossade löss och andra kryp eller att en godisbit är densamma som X antal sockerbitar. Anledningen till att jag skiter i det är att hela vår vardag ser ut som så. Allt är massproducerat och manipulerat för matcha vår tids konsumtionskrav.

 

Jag tränar fyra dagar i veckan och när jag är på gymmet sliter jag som ett djur, just för att kunna fylla min mun med allt jag är sugen på. Även om jag hållit samma vikt och mått i fyra år så ska jag på tisdag dra igång en detox på tre dagar för att rent ut sagt skölja igenom systemet. Jag känner på min kropp att den just nu har för mycket skit i sig och framförallt ser jag det på min orena och torra hy. Till alla som dag efter dag kämpar med dieter, följer kostråd och häller i sig diverse tillskott säger jag bara en sak, lyssna på din kropp. Den vet vad den behöver och det behöver inte vara svart eller vitt i form av att äta eller inte äta. Allt handlar om en balans mellan gott och ont.

 

//Robert Nehmé

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0