VÅGA VARA ANNORLUNDA

 
Sociala medier handlar för mig om att vara social med dem som intresserar mig och inte så mycket om ett fjäskande spel med kletig och pletig. Här om dagen rensade jag ganska så ordentligt bland dem jag följer på Instagram. Efter ett tag gick mina fingrar varma på grund av att jag frenetiskt klickat på un-follow knappen. Bort med kletig och tillika pletig samt en och annan vän. Motreaktionen blev att de jag avföljde slutade även att följa mig. I skrivandet stund har jag tappat ett tjugotal followers, vilket jag är helt till lags med. Jag har fallit i den fällan att följa dem som följer mig i någon form av relationsvård men känner nu att mitt intresse för den typen av aktivitet svalnat.

 

Jag har inget behov att se inspirationslösa människor posta suddiga bilder på sina missmatchade kläder, deras vidbrända kycklingfiléer eller ovårdade fötter.  

Jag följer härmed bara dem som väcker ett intresse och en nyfikenhet hos mig. Jag följer dem som inspirerar mig och framför allt dem som utmanar mig. Follow to follow dagarna är för min del över och jag hoppas att folk inte tar det allt för personligt. Att följa någon på sociala medier är inte detsamma som att vara vänner eller vise versa. Med tanke på min mediekonsumtion idag kände jag att det ända rätt är att skala av det hela och på så vi minska den stress och besvikelsen jag känner när människor går över styr med deras framtoning i diverse kanaler. Tiden där jag känner att jag behöver mogna och vidga mina vyer har kommit, åter igen hej då mellanmjölk och hej grädde. Om jag ska följa samma linje i detta blogginlägg och jobba med det avskalade kan jag förklara det hela med att jag numera ska sluta läsa Metro för att gå över till Dagens Media, gråskalan byts ut CMYK och så vidare.

 

//Robert Nehmé


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0