SOCIALA MONSTER - VI SKA BLI SUPERSTJÄRNOR

Digitala Influencers kommer med all säkerhet att vara 2017 års superstjärnor. De är många och det är superstjärnor av en anledning. I mitt jobb som Social Media Manager hjälper jag dagligen mina klienter att på olika sätt vässa sina digitala kanaler, kapitalisera på sin trafik och äga det digitala skyltfönstret jag tillsammans med de bygger.

 

 

Vill du bli 2017 års superstjärna så är jag den första att hjälpa dig men innan vi börjar vill jag att du ska fundera på vad du vill prata om, vem du vill prata med och vilket sätt du vill säga det på. Om du vill slå igenom i Sverige ska du söka din inspiration på en internationell nivå och därefter analysera din inspirationskälla. Se över vad denna källa gör bra och vad du kan göra bättre. Uteslut det du inte gillar och addera det du upplever saknas. Försök att sträva bort från kategorin ”lifestyle” och våga nischa dig. Internet är som Pandoras box, oavsett hur nischad du är så kommer du med en genomtänkt strategi kunna skapa dig en trafik du kan kapitalisera på. Om du inte köper det jag säger vill jag föreslå att du fördjupar dig i The long tail strategy, googla, youtuba och frossa i visdom.

 

Med detta sagt vill jag att vi återkommer den 1 januari 2017 för att tillsammans börja våran förvandling. Jag ska göra samma grundarbete som dig och därefter kör vi. Till den första januari bör du alltså ha svarat på följande tre frågor så att vi därefter kan ta nästa steg i förvandlingen.

 

1: Vad vill du tala om? – mode, skönhet, mat, träning, bilar, inredning osv…

2: Vem vill du tala till? – killar, tjejer, nationellt, internationellt, unga, gamla osv…

3: Hur vill du säga det? – Youtube, Instagram, Facebook, Blogg, Snapshat osv...

 

//Robert Nehmé


MITT STORA FETA SYRIANSKA LIV - ÖPPNA DITT HJÄRTA

Mitt stora feta syrianske liv handlar en hel del om min familj och min kultur. Nu när jag har varit hemma under hela julhelgen har jag på nytt påmints om allt mina föräldrar berikat mig och mina systrar med. Förstått fördelarna med att vara berikad med två helt skilda kulturer och förstått hur ett öppet sinne och ett öppet hjärta kan bana väg för framgång och lycka. Mina föräldrar är extremt stolta över vår kultur, vårt språk och vår religion men minst lika stolta över landet Sverige och allt det möjliggjort för mig, mina systrar och inte minst de själva. En stolthet som grundar sig i kärlek, förstålse och respekt.

 

 

Under julhelgen påmindes jag om kunskapens och kärlekens kraft. Jag påmindes om hur ett öppet hjärta och och ett öppet sinne kan segra över det mörkaste av mörker och om hur förståelse och respekt kan sprida kärlek, omtanke och hopp. Det fina med den syrianska, till lika den österländska kulturen är att alla alltid är välkomna, att man alltid ska se sina medmänniskor som vänner och familj. Att man ska se på mänskligheten som en grupp divider istället för individer och därmed låta allt kretsar kring familj, vänner, grannar och allt på två ben med ett hjärta. Denna kultur bygger på gemensakp, sammanhållning och respekt, något som i min värld kompletterar den svenska kulturen väldigt bra och därför något jag är extremt tacksam över.

För att inte sitta här och strössla klyschor över dig i all oändlighet vill jag sumera det hela genom att säga att det är viktigt att behandla andra som du själva vill bli behandlad. Med respekt, med kärlek och med förståelse, om vi alla gör på detta vis kan vi kanske lätta på detta kompakta mörker som vilar över vår jord.

 

//Robert Nehmé 


NYTT ÅR OCH NYA UTMANINGAR

 

Julhelgen är över och jag är tillbaka i Stockholm efter att ha spenderat julen hos mina föräldrar i Trollhättan. Nu väntar en vecka av jobb innan det är dags för att fira in det nya året. Med det nya året kommer nya rutiner, nya utmaningar och en ny tillvaro. Förutom att jag flyttar till en helt ny stadsdel och där med till en ny lägenhet ska jag försöka ta mig an en av mitt livs största utmaningar. Jag ska utesluta snasket helt. Inget godis, inga chips och absolut inte läsk under ett helt år. Detta för att ta min träning på allvar, för att rensa ut min kropp och i allmänhet leva lite hälsosammare. Hur jag tacklar denna utmaning kommer du att kunna följa här i bloggen, dag för dag ända fram till det nya året 2018. Jag har aldrig längtar till nyår lika mycket som nu, inte för att det är en ny start utan för att se om jag kommer klara utmaningen. Vill du stötta mig tar jag gladeligen emot din pepp!

 

//Robert Nehmé


MITT STORA FETA SYRIANSKA LIV - MÅL

Mina föräldrar kom till Sverige på grund av inbördeskriget i Libanon och om kriget aldrig bröt ut hade jag kanske inte suttit här och skrivit dessa rader till dig. Jag ska inte fördjupa mig i krig och elände utan berätta en kort story för dig som bygger på tydliga mål, hårt arbete och människors liv som insats.

 

 

När min pappa kom till Sverige hamnade han likt många andra, då som nu på ett flyktingboende innan han förflyttades till en mottagningsort i detta avlånga land. Min pappas lott föll på Trollhättan där han fick jobba på SAAB. Problemet var att han var ensam i Trollhättan medan hela hans familj vart kvar i Beirut.

 

 

Varje vaken timme och varje intjänad krona lades därför på ”Rädda familjen-kontot” ett konto som handlade om liv eller död. Efter hårt jobb, tydliga mål och största möjliga fokus öppnades en flyktväg mellan Libanon och Sverige. Min släkt från pappas sida kunde med hjälp av bland annat detta konto föras i säkerhet. Det som dock var oförändrat efter säkrandet av pappas familj var det mindset pappa fick lära sig att bemästra under denna tid i ensamhet och ovisshet. Ett mindsett som möjliggjort ett liv i maximal bekvämlighet för mig och mina syskon, som för mamma betytt att hon aldrig behövt jobba och för familjen skapat ett fundament som bygger på ambitioner, hårt jobb och sammanhållning. Ett fundament som inte går att köpa för pengar eller efterkonstruera genom inlärning. 

 

 

Samma mindset kan du också få, allt du behöver göra är att sätta glasklara mål, både kortsiktiga och långsiktiga. Jobba hårt och strategiskt för dina mål varje vaken timme och slutligen göra det helhjärtat och med största möjliga fokus. Problemet i dagens bekväma tillvaro är inte att jobba hårt eller fokuserat utan snarare att hitta något att jobba hårt och fokuserat för. Att hitta kortsiktig och långsiktiga mål som vi ännu inte uppnått eller har köpt oss till. För en gång skull ska jag ha ett nyårslöfte som bygger på kortsiktiga och långsiktiga målsättningar som jag sedan likt min pappa ska jobba för. Vill du följa med på resan?

 

//Robert Nehmé


VÅR VÄRLD

Du har säkerligen läst, hört och sett nyheterna om diverse hemskheter i världen och det enda jag vill säga är, hold on. Detta är nog bara början på allt elände vi kommer att möta om vi inte gör något väldigt snart. Är det någon som ens vet vad det krigas, mördas och bråkas om?

 

 

Det finns en hel del konspirationsteorier om att detta är ett sätt för människan att självsanera sig. Att hålla populationen i schakt och att detta är en naturlig fas i mänsklighetens cykel. För mig låter de här teorierna som rent trams då jorden är rymlig nog för dig, mig och miljarder andra människor. Det enda vi behöver göra är att se bortom pengar, bortom material och bortom religion. Vi behöver se på varandra som en och samma art där vi alla äger det jorden gett oss och vårt gemensamma ansvar att förvalta resurserna. Med fyra dagar kvar till julafton vill jag än en gång be dig om att jobba pragmatiskt. Börja med att le mot alla människor du ser och möter, hälsa på en främling och sprid lite värme. Om alla människor gör på så vis kommer det goda så småningom att segra över det onda. Låt oss göra detta tillsammans, låt oss tillsammans sprida kärlek.

 

//Robert Nehmé


JULTREND

Jultröja: Gant - Skjorta: Lager 157 - Jeans: Gant - Armband: Gucci - Kängor: DrMartens
 

En trend som denna jul är lika stor som Great Gatsby trenden som rådde för något år sedan är de fula jultröjorna som mer eller mindre alla varumärken inkluderat i sina kollektioner denna jul. Jag vet inte vad jag tycker annat än att vissa av dem är jävligt fula medan andra går att rädda med en helt ok styling. Idag har vi ett så kallat julmys på jobbet där vi ska spela julklappsleken, dricka glögg och umgås för att sedan avrunda dagen med en afterwork innan arbetsstyrkan luckras upp för att på eget håll fira jul. På allmän begäran inkluderades den fula jultröjan som ett måste under detta samkväm och jag började genast klura på hur jag bäst kunde styla den för att se någorlunda seriös ut under dagens möten utan att behöva byta om i halvlek. Detta är inte riktigt vad jag har på mig idag då vi inte får bära denim på jobbet men nästan. På Instagram kan du ikväll se hur jag inspirerats av mitt eget kollage och hur jag valt att styla min fula jultröja.

 

//Robert Nehmé


TA VARA PÅ TIDEN

 

Här om dagen postade jag ett inlägg på Instagram där jag reflekterade över tid. Jag reflekterade över det år som gått och att jag nu varit på Micael Bindefeld AB i ett år. Min utvecklings och inlärningskurva har varit lika brant som uppförsbacken jag mött på jobbet vilket jag idag som en enorm erfarenhet. Dock en erfarenhet som kostat mig en massa tid. Att tiden gått så fort och att jag sällan hinner reflektera tror jag har med att jag likt dig lever i en stressig tillvaro där vi ständigt förses med notifikationer och meddelanden som påminner oss om en hel värld som nu ryms i vår ficka.

 

 

Det perfekta livet har aldrig varit så påträngande som det är idag och detta genererar en extrem stress för många och så även för mig. För att jag ska ta vara på tiden, stanna upp och reflektera utan att påminnas om dessa notifikationer och meddelanden har jag bestämt mig för att åter börja bära ett armbandsur. Detta för att jag ska kunna hålla koll på tiden utan att plocka upp telefonen och därmed utsätta mig för all den stress de röda notifikationerna genererar. Den klocka jag valt att bära kommer från ett nytt och spännande märke som heter James Barts. Detta stockholmsbaserade företag premierar kvalitet, hållbarhet och tidlös design, tre faktorer som jag värdesätter när jag väljer den accessoar som dagligen ska sitta runt min handled.

 

//Robert Nehmé


OXYGEN INJEKTION

 
En hel del frågor och funderingar uppstod efter att jag skrev om min Derma Stamp behandling på Electa kliniken för någon vecka sedan. I torsdags var jag åter på Electa kliniken på Karlavägen för att addera en Oxygen behandling till min redan gjorda Derma Stamp behandling.
 
 

Oxygen behandlingen bygger på att man under ett högt lufttryck injicerar en kombination av A-, C- och E-vitamin, hyaluronsyra och andra verksamma ämnen direkt ner i huden. Detta för att ge huden lyster, åter fuktning och samtidigt trigga igång blodcirkulationen i ansiktsmuskulaturen. Då kylan nu bitit sig fast och jag normalt sett under vintern förlorar både fukt och lyster är detta en perfekt behandling att underhålla huden med till solens varma strålar åter gör sitt.

 

 
Behandlingen börjar som alltid med en grundlig rengöring och följs därefter av en diamantslipning som tar bort döda hudceller och ojämnheter. Med hjälp av hårt lufttryck injiceras huden därefter med diverse serum och slutligen går man över huden med en slags sug som ska stimulera muskulaturen och blodcirkulationen. Min härliga hudterapeut Tomas applicerade sedan en ansiktsmask från fantastiska La Prairie och jag var redo för kvällen och helgen. Om du behöver fukt och lyster i vinter är denna behandling en varm rekommendation från min sida.

 

//Robert Nehmé  


JAG VET LIKA LITE SOM DU!

Att nischa sig inom mode exempelvis handlar inte om att klä sig trend- och moderiktigt utan snarare om att hitta en trend, anamma den och därefter göra den trenden till ett mode innan alla andra.

 

Söndagen är numera Vilodagen för hela 6000 glada lyssnare. I dagens avsnitt av min och Johns podcast pratar vi om hur man ska nischa sig i sociala medier, om vikten av att nischa sig och om företag och deras inställning till sociala medier.

Det tjusiga med min och Johns podcast är att jag vet lika lite om innehållet som du. Upplägget ser nämligen ut som så att jag och John sätter på förhand upp ett ämnesområde och därefter ses vi för att under cirka 60 minuter prata om detta ämne. Sedan skiljs vi åt och John sätter sig med redigeringen. När söndagen kommer är det bara John som vet vad podcasten innehåller då 60 minuter reducerats till cirka 30 minuter. Redigeringen bygger på en nära vänskap och maximal tillit som hittills inte blivit vanskött. Jag ska nu därför sätta mig och lyssna på veckans avsnitt av Vilodagen och höra hur John förvaltat dessa 60 minuter. Vill du också lyssna på avsnittet och höra våra tankar om sociala medier ur mitt perspektiv som Social Media Manager och ur Johns perspektiv som Influencer så hittar du podcasten här.

 

//Robert Nehmé 


SOCIALA MONSTER - INFLUENCER MARKETING

 

Influencers är för vissa en grupp människor som lallar runt och lever ett liv på en räkmacka medan de för andra är en hörnsten i modern marknadsföring och en del av en miljardindustri.

 

Influencers är nutidens superstjärnor som byggt upp stora följarskaror på att skapa ett innehåll i sociala medier som bygger på deras livsstil, intressen eller talanger. Detta innehåll är högkvalitativt och utformat för att attrahera Influencerns följare i syfte att skapa interaktion och engagemang. Dessa två nyckelord har visat sig vara effektiva marknadsföringsmetoder för företag när de vill tränga igenom ett allt tätare mediebrus.

Denna marknadsföringsmetod handlar om att planterar företagets budskap eller produkt i ett redan upparbetat flöde där varumärke och positionering snabbt kan befästas. För att få största möjliga effekt när du som företag ska använder dig av Influencer Marketing bör du tänka på att ett partnerskap parterna mellan är den central utgångspunkten.

 

 

En Influencer känner sina följare hundra gånger bättre än vad du gör oavsett hur bra du anser dig vara på ditt jobb eller säker på din analys. Ditt ansvar som företag är däremot att beskriva företaget, produkten och budskapet till Influencern så utförligt som möjligt. Tillsammans utgör ni två olika spetskompetenser, du är bäst på ditt företag, Influencern är bäst på sin målgrupp och tillsammans i detta partnerskap kan ni utforma ett innehåll betydligt mer effektivt än traditionella annonser i etermedia. Släpp därför prestigen, blunda för åldern och respektera varandras yrken oavsett utbildning, jobb eller position. Vi är olika bra på olika saker och därför bör vi utbyta kunskaper med varandra i en allt större utsträckning.

 

//Robert Nehmé 


INSPIRATION TILL MITT NYA HEM

Ikväll bjöd Polhem PR in till en spännande lokal på Södermalm som de med hjälp av Jotex och Anitha Schulman gjort om till en urhäftig studio apartment. Som alla nu vet flyttar jag in i min nya lägenhet den 24 januari och jag som länge trott att jag varit till freds med inredningen fick ikväll mina tankar omkastade. Jag hittade massor av snygg inredning och innan det i tankarna blev allt för dyrt skyndade jag mig iväg till gymmet. Jag längtar dock till årsskiftet så jag kan börja inreda, färgsätta och möblera. Nedan bilder redogör för lite av mycket snyggt som jag fastnade för och i mitt huvud nu försöker inkludera i mitt nya hem.

 

 
Oavsett om det kommer till kläder eller inredning älskar jag att blanda dyrt och billigt, nytt och gammalt.
 
 
Vem sa att man inte kan blanda silver och guld? Ett klockrent exempell för att ljusstakar i grupp, oavsett färg och form skapar ett spännande stileben.
 
 
Jag är inte så mycket för blommigt men denna färgkombination tillsammans med klassiska ränder i svart/vitt och mustiga färger ton i ton skapar en snygg helhet.
 
 
Dessa knottriga askar står numera höst upp på min önskelista. Man kan hitta dem i en hel del olika prisklasser men på Jotex är dem både snygga och prisvärda.
 

//Robert Nehmé    


MITT STORA FETA SYRIANSKA LIV

Lika mycket som jag älskar mina knäckepizzor älskar jag gemenskap, kärlek och starka familjeband.
 

Känslor, sammanhållning och genuin kärlek är signifikant för min kultur. Igår postade jag en bild på Instagram som redogjorde för hur enkelt det är att sprida kärlek, värme och omtanke. Jag uppmanar alla som följer mig att tänka på det och agera utifrån min predikan och för att verkligen säkerställa att mitt budskap gick fram vill jag dela med mig av det även till dig här på bloggen.

Vi skänker varandra så lite omtanke trots att det är gratis, alltid nära till hands och busenkelt att genomföra. Ett leende är ibland det enda som krävs för att glädja någon annan men trots detta så är vi väldigt snåla och sparsamma. Det skulle glädja mig fruktansvärt mycket om du ville anamma denna del av min kultur och att du öppnar ditt hjärta och med ett leende på läpparna möter världen och dina medmänniskor. Att alltid tänka gott om människor fram till dess att motsatsen bevisas och att du dagligen har som mål att försöka glädja någon med en komplimang eller en handling är ett första steg till en varmare och mer inkluderande värld.

Gör det bästa av din dag och tänk på att en komplimang, eller en god handling är både gratis och alltid finns nära till hands så snåla inte med detta. What goes around comes around!

 

//Robert Nehmé


INSTAGRAM INSPIRATION

 

Med över en halv miljard användare på Instagram kan det vara svårt att nischa sig och komma med något nytt. Det kan vara svårt att hitta en unik nisch då filterbubblorna hindrar oss från att se annat än det som vi en gång gillat och därför är det extra viktigt att tänka utanför boxen. Leta efter inspiration på andra platser än där du brukar och kolla igenom dina vänners följare. Inspirationen till nytt material kan finnas på dem mest oväntade platserna och en sådan plats är min blogg. Ovan vill jag dela med mig av ett konto tillhörande en kille som älskar sin GoPro kamera. Bilderna är adrenalinladdade till den grad att dem nästan brister och miljöerna, vinklarna och äventyret vi får följa med på via detta konto är magiskt. Om du inte redan gjort det rekommenderar jag dig att genast söka upp detta konto och börja följa det.

 

//Robert Nehmé   


BILDER FRÅN MIN NYA LÄGENHET

Idag fick jag se min lägenhet för första gången och så fort jag klev innanför dörren greps jag av panik. Det som på skissen upplevdes som ett slott var i själva verket en koja trots lägenhetens 64 kvadrat. Det är alltid svårt att avgöra storleken på en tom och kal lägenhet och därför tror jag att det är lätt att bygga upp allt för höga förväntningar. Men med tanke på den höga finishen och sjöglimten genom vardagsrumsfönstret tror jag att detta kan bli riktigt bra när jag fått flytta in mina möbler och på så vis måla denna vita och ännu tomma canvas.

 

 
Här har ni mitt nya kvarter, precis intill Skanstullsbron. Granne med sjöfartsled och motorled.
 
 
Mycket fönster, fönsterbrädor i svart granit och mattlackad ekparkett.
 
 
Köket som kommer från Marbodal är ännu inte färdigställt. Jag funderar redan nu på att riva ut bänkskiva och kakel men får se hur jag faktist gör när jag flyttat in.
 
 
Trots att jag kommer bo i en byggarbetsplats fram till våren 2018 så trivs jag redan i kvarteret. Vatten tillför harmoni på något konstigt sätt.
 
//Robert Nehmé
 
 
 
 

KAMPEN MOT KLOCKAN

 

En oväntad men magisk helg är förbi, spännande utmaningar, nya bekantskaper och mängder av intryck satte tonen för den gångna veckan. Imorgon är det åter måndag och enligt min kalender väntar en hel del spännande aktiviteter. Ett smakprov av vad som komma skall är slutbesiktning av min nya lägenhet och i samband med det får jag se min nya bostad i verkliga livet för första gången. Ett lunchmöte med en ny bekantskap från jobbets julmiddag i förra veckan och sedan en hel del event. Nästa fredag ska jag även träffa min mentee för att tala vidare om dåtid, nutid och samtid. En fullspäckad vecka med andra ord där jag även ska hinna med träning och socialt umgänge. Men som man brukar säga, tid får man inte, tid tar man sig.

 

//Robert Nehmé


X-MAS DRINKAR

 

När NLY MAN bjuder in till ett event kan man luta sig tillbaka och lita på att det blir snyggt, intressant och kul. I torsdags bjöds det in till en mysig julcocktail tillsammans med NLY MAN och som alltid var det en härlig tillställning. Mängder av härliga människor, god mat, högtidliga drinkar och roliga aktiviteter satte tonen för eventet.

December månad är dock årets mest hektiska månad vilket innebar att jag var tvungen att avrunda rätt tidigt. Mer glögg skulle drickas och en podcast skulle skapas. Imorgon är det inte bara andra advent utan även dags för ett nytt och väldigt intressant avsnitt av min och Johns podcast, Vilodagen. Lyssna gärna och tyck till.

 

//Robert Nehmé

 
 

RSS 2.0