MITT STORA FETA SYRIANSKA LIV - MÅL

Mina föräldrar kom till Sverige på grund av inbördeskriget i Libanon och om kriget aldrig bröt ut hade jag kanske inte suttit här och skrivit dessa rader till dig. Jag ska inte fördjupa mig i krig och elände utan berätta en kort story för dig som bygger på tydliga mål, hårt arbete och människors liv som insats.

 

 

När min pappa kom till Sverige hamnade han likt många andra, då som nu på ett flyktingboende innan han förflyttades till en mottagningsort i detta avlånga land. Min pappas lott föll på Trollhättan där han fick jobba på SAAB. Problemet var att han var ensam i Trollhättan medan hela hans familj vart kvar i Beirut.

 

 

Varje vaken timme och varje intjänad krona lades därför på ”Rädda familjen-kontot” ett konto som handlade om liv eller död. Efter hårt jobb, tydliga mål och största möjliga fokus öppnades en flyktväg mellan Libanon och Sverige. Min släkt från pappas sida kunde med hjälp av bland annat detta konto föras i säkerhet. Det som dock var oförändrat efter säkrandet av pappas familj var det mindset pappa fick lära sig att bemästra under denna tid i ensamhet och ovisshet. Ett mindsett som möjliggjort ett liv i maximal bekvämlighet för mig och mina syskon, som för mamma betytt att hon aldrig behövt jobba och för familjen skapat ett fundament som bygger på ambitioner, hårt jobb och sammanhållning. Ett fundament som inte går att köpa för pengar eller efterkonstruera genom inlärning. 

 

 

Samma mindset kan du också få, allt du behöver göra är att sätta glasklara mål, både kortsiktiga och långsiktiga. Jobba hårt och strategiskt för dina mål varje vaken timme och slutligen göra det helhjärtat och med största möjliga fokus. Problemet i dagens bekväma tillvaro är inte att jobba hårt eller fokuserat utan snarare att hitta något att jobba hårt och fokuserat för. Att hitta kortsiktig och långsiktiga mål som vi ännu inte uppnått eller har köpt oss till. För en gång skull ska jag ha ett nyårslöfte som bygger på kortsiktiga och långsiktiga målsättningar som jag sedan likt min pappa ska jobba för. Vill du följa med på resan?

 

//Robert Nehmé


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0