MITT STORA FETA SYRIANSKA LIV - ÖPPNA DITT HJÄRTA

Mitt stora feta syrianske liv handlar en hel del om min familj och min kultur. Nu när jag har varit hemma under hela julhelgen har jag på nytt påmints om allt mina föräldrar berikat mig och mina systrar med. Förstått fördelarna med att vara berikad med två helt skilda kulturer och förstått hur ett öppet sinne och ett öppet hjärta kan bana väg för framgång och lycka. Mina föräldrar är extremt stolta över vår kultur, vårt språk och vår religion men minst lika stolta över landet Sverige och allt det möjliggjort för mig, mina systrar och inte minst de själva. En stolthet som grundar sig i kärlek, förstålse och respekt.

 

 

Under julhelgen påmindes jag om kunskapens och kärlekens kraft. Jag påmindes om hur ett öppet hjärta och och ett öppet sinne kan segra över det mörkaste av mörker och om hur förståelse och respekt kan sprida kärlek, omtanke och hopp. Det fina med den syrianska, till lika den österländska kulturen är att alla alltid är välkomna, att man alltid ska se sina medmänniskor som vänner och familj. Att man ska se på mänskligheten som en grupp divider istället för individer och därmed låta allt kretsar kring familj, vänner, grannar och allt på två ben med ett hjärta. Denna kultur bygger på gemensakp, sammanhållning och respekt, något som i min värld kompletterar den svenska kulturen väldigt bra och därför något jag är extremt tacksam över.

För att inte sitta här och strössla klyschor över dig i all oändlighet vill jag sumera det hela genom att säga att det är viktigt att behandla andra som du själva vill bli behandlad. Med respekt, med kärlek och med förståelse, om vi alla gör på detta vis kan vi kanske lätta på detta kompakta mörker som vilar över vår jord.

 

//Robert Nehmé 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0