SOCIALA MONSTER - INFLUENCER MARKETING

 

Influencers är för vissa en grupp människor som lallar runt och lever ett liv på en räkmacka medan de för andra är en hörnsten i modern marknadsföring och en del av en miljardindustri.

 

Influencers är nutidens superstjärnor som byggt upp stora följarskaror på att skapa ett innehåll i sociala medier som bygger på deras livsstil, intressen eller talanger. Detta innehåll är högkvalitativt och utformat för att attrahera Influencerns följare i syfte att skapa interaktion och engagemang. Dessa två nyckelord har visat sig vara effektiva marknadsföringsmetoder för företag när de vill tränga igenom ett allt tätare mediebrus.

Denna marknadsföringsmetod handlar om att planterar företagets budskap eller produkt i ett redan upparbetat flöde där varumärke och positionering snabbt kan befästas. För att få största möjliga effekt när du som företag ska använder dig av Influencer Marketing bör du tänka på att ett partnerskap parterna mellan är den central utgångspunkten.

 

 

En Influencer känner sina följare hundra gånger bättre än vad du gör oavsett hur bra du anser dig vara på ditt jobb eller säker på din analys. Ditt ansvar som företag är däremot att beskriva företaget, produkten och budskapet till Influencern så utförligt som möjligt. Tillsammans utgör ni två olika spetskompetenser, du är bäst på ditt företag, Influencern är bäst på sin målgrupp och tillsammans i detta partnerskap kan ni utforma ett innehåll betydligt mer effektivt än traditionella annonser i etermedia. Släpp därför prestigen, blunda för åldern och respektera varandras yrken oavsett utbildning, jobb eller position. Vi är olika bra på olika saker och därför bör vi utbyta kunskaper med varandra i en allt större utsträckning.

 

//Robert Nehmé 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0