SOCIALA MONSTER - VI SKA BLI SUPERSTJÄRNOR

Digitala Influencers kommer med all säkerhet att vara 2017 års superstjärnor. De är många och det är superstjärnor av en anledning. I mitt jobb som Social Media Manager hjälper jag dagligen mina klienter att på olika sätt vässa sina digitala kanaler, kapitalisera på sin trafik och äga det digitala skyltfönstret jag tillsammans med de bygger.

 

 

Vill du bli 2017 års superstjärna så är jag den första att hjälpa dig men innan vi börjar vill jag att du ska fundera på vad du vill prata om, vem du vill prata med och vilket sätt du vill säga det på. Om du vill slå igenom i Sverige ska du söka din inspiration på en internationell nivå och därefter analysera din inspirationskälla. Se över vad denna källa gör bra och vad du kan göra bättre. Uteslut det du inte gillar och addera det du upplever saknas. Försök att sträva bort från kategorin ”lifestyle” och våga nischa dig. Internet är som Pandoras box, oavsett hur nischad du är så kommer du med en genomtänkt strategi kunna skapa dig en trafik du kan kapitalisera på. Om du inte köper det jag säger vill jag föreslå att du fördjupar dig i The long tail strategy, googla, youtuba och frossa i visdom.

 

Med detta sagt vill jag att vi återkommer den 1 januari 2017 för att tillsammans börja våran förvandling. Jag ska göra samma grundarbete som dig och därefter kör vi. Till den första januari bör du alltså ha svarat på följande tre frågor så att vi därefter kan ta nästa steg i förvandlingen.

 

1: Vad vill du tala om? – mode, skönhet, mat, träning, bilar, inredning osv…

2: Vem vill du tala till? – killar, tjejer, nationellt, internationellt, unga, gamla osv…

3: Hur vill du säga det? – Youtube, Instagram, Facebook, Blogg, Snapshat osv...

 

//Robert Nehmé


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0