MITT STORA FETA SYRIANSKA LIV - FAMILJEN FÖRST

Som ni kanske förstått så har vi en stark sammanhållning i min familj, något som är signifikant för min syrianska kultur. Familjen kommer alltid i första hand och med familj menas inte bara människor med samma blodsband. Familj i min kultur inkluderar alla människor mellan himmel och jord som man bryr sig om extra mycket och som man alltid håller om ryggen. Skillnaden mellan familj och vänner är att man med vänner måste upprätthålla en kontinuerlig kontakt för att hålla relationen levande medan familjen alltid finns med i tankarna och hjärtat oavsett om man hörs kontinuerligt eller ej.

 

 

Dock ska jag säga dig att det där med kontakt är ganska så spretig, även i min familj. Min kära pappa förväntar sig ett samtal om dagen för att försäkra sig om att jag lever och mår bra medan min kära mamma däremot jobbar med tankens kraft för att inte hänga ut henne allt för mycket. Om du undrar över vilken av dessa två extremiteter jag föredrar så är svaret INGEN! Oavsett frekvensen i dialogen med min kära familj är jag glad över relationsbanden jag fått med mig från mina föräldrars kultur och vill samtidigt uppmana dig till att höra av dig till nära och kära regelbundet. Alla uppskattar omtanke och kärlek och jag är först på tur att behöva bättra mig.

 

//Robert Nehmé


ANSIKTSSLIPNING

För exakt en vecka sedan la jag mig på en vit brits i skarpt ljus och bestämde mig för att slipa ansiktet. Det låter drastiskt och väldigt smärtsamt men sanningen är att det är överkomligt. Behandlingen heter Derma Stamp och bygger på en maskin med pulserande nålar, likt en tatueringsmaskin för att beskriva det enkelt. Enda skillnaden är att det inte används något bläck och istället för en nål har maskinen hela sex stycken.

Principen är att man skapar mikroskopiska sår som sedan ska läka. Precis som vanliga sår bildas även här en sårskorpa och när den flagnat bort ska jag mötas av ny och frisk hud. Nu låter det som att jag har haft blodiga sår i ansiktet men så är inte fallet. Det enda du kommer uppleva om du testar på detta är flagnande hud och det är dessa flagor som är sårskorpan jag talar om. Nedan får du ser hur det stegvis gick till.

 

 

Behandlingen börjar med en ordentlig ansiktstvätt och därefter applicerade Tomas på Electa kliniken en kylande gel innan han påbörja behandlingen.

 
 

Såhär ser maskinen ut. Inte mycket för världen men tro mig, den kan skapa magi!

 
 
Det blöder lite när sex nålar pulserar över ansikte men det hela känns som en solbränna efter en dag på stranden.
 
 
Efter att nålarna dansat över hela ansiktet lade Tomas en kylande mask över mitt ansikte för att lugna huden och påbörja läkningen.
 
 

Efter behandlingen för en vecka sedan och fram till idag har jag använt mig av dessa produkter från Tebiskin. Produkter som används efter kirurgiska ingrepp för att reducera ärrbildning och påskynda läkningsprocessen.

 

//Robert Nehmé

 

SLOW FASHION

 

Black Friday har nu passerat, en amerikansk konsumtionstradition som fått ett allt starkare fäste i Sverige. Faktum är att vi i år konsumerade mer än vad vi historiskt konsumerat under mellandagsreans första dag. Det är inte fel att konsumera men vi måste göra det med ansvar och beaktande. Jag vill att du tittar på denna korta film och därefter ta en stund för reflektion. Tänk på människorna som sytt t-shirten som du sedan köper för 49:90. Tänk på dina perfekt blåa jeans och vilken påverkan de haft på miljön. Fundera på vikten av kvalitet, hållbarhet och ansvarstagande. Öppna upp din garderob och fundera över om du kan göra något för att reducera någon eller några av de hemska inslagen i denna film. Jag har i alla fall funderat och ska nu göra mitt yttersta för att ändra mina konsumtionsvanor till det bättre.

 

//Robert Nehmé 


SOCIALA MONSTER PÅ INSTAGRAM

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg erbjöd först en och sedan tre miljarder dollar för meddelandetjänsten SnapChat, men fick kalla handen som svar. För ett år sedan var SnapChats värdering uppe i 19 miljarder dollar och försäljningen till Facebook uteblev. Med argumentet ”If you can’t buy them, copy them” började Facebook utveckla sin egna app, Instagram för att inte förlora kampen om användarna.

 

 

För ett år sedan började Instagram därför rulla ut funktionen Stories som då hade 80 miljoner användare om dag runt om i världen. Utvecklingen fortsätter och i dagarna började Instagram rulla ut funktionen Direct. Likt SnapChat kan du med denna uppdatering skicka foton och videoklipp till grupper och enskilda vänner som sedan försvinner efter att mottagaren sett dem. Dessa två Instagramuppdateringar används idag av 300 miljoner användare runt om i världen vilket innebär att Instagram nu sprungit förbi SnapChat i användarantal.

 

 

En annan uppdatering som nu rullas ut till oss svenska Instagramanvändare är Live-videos. Med den nya funktionen som du framöver kommer hitta i Instagram Story vyn kan du låta dina vänner följa dig i realtid. Släpp sargen och bjud in till en värld där du regisserar, inspirerar och influerar dina följare. När du sedan avslutat din sändning försvinner video från flödet för gott. Släpp din kreativitet lös och dela med dig av livets alla ögonblick!

 

//Robert Nehmé


BLACK FRIDAY

Imorgon är det dags för både lön och Black Friday. En amerikansk tradition som tagit fäste i Sverige och ett ypperligt tillfälle att shoppa loss på. För dig som är lite strategisk är detta ett ypperligt tillfälle att spara pengar på, planera din julklappsshoppingen och gör ett ekonomiskt kap. Jag har hittat en superbra hemsida som samlat alla Black Friday-erbjudanden på en och samma plats så imorgon ska jag ägna min kväll ått att klicka fingrarna blåa. Jag vet inte hur du ställer dig till detta amerikanska reafenomen men jag ska förutom julklapparna även inhandla ovan artiklar under dessa tjugofyra timmar av rea.

 

//Robert Nehmé


MITT STORA FETA SYRIANSKA LIV

Mat innehåller så mycket kärlek och engagemang, speciellt om man är syrian/libanes. Idag är det onsdag och detta inlägg under kategorin ”Mitt stora feta syrianska liv” ska handla om min kulturs relation till mat.

 

Min mamma, likt alla andra syrianska mammor kan aldrig laga mat med måtta. Allt som finns i kylen köps in i storpack och när mina föräldrar kommer på besök till mig och mina systrar i Stockholm får vi presenter i form av ost, oliver, olivolja sädesslag och annat som de inbillat sig inte finns i huvudstadens butiker. Ett annat signifikant karaktärsdrag för den syrianska kvinnan är den enorma mängden mat som lagas och därefter ska ätas upp. Den syrianska kvinnan lagar nämligen mat till det fyrdubbla antalet oavsett om det är två eller tjugo till bords. Oavsett om alla kan äta en och samma kost eller inte lagar hon alltid två till tre olika rätter. Oavsett om det är vardag eller fest slår hon på den stora trumman och dukar bordet till bredden fullt med mat. Kort och gott, mat är kärlek i min kultur och då vi är väldigt familjära och kärleksfulla blir det mat och åter mat som upptar våra tankebanor.

 

 

  

 

När mina föräldrar får besök dukas det fram frukt, följt av kaffe och om gästen dröjer sig kvar övergår man till plock och snacks. Om frukten exkluderas har man som värd i det tysta talat om för gästen att besöket inte kommer bli långvarigt och att det snart är dags för avrundning. Om man däremot exkluderar plock och snacks efter kaffet är det inte lika farligt då man alltid låta det stora kakfatet med hembakat ta varv till bland gästerna.

Jag älskar denna del av min kultur och något jag försöker hålla fast vid. Om du besöker mig eller mitt hem har jag alltid min back-up låda redo fylld till bredden med kakor, kaffe, te och annat att bjuda på vid ett spontanbesök. Då jag älskar sötsaker brukar det vara slut på kakor och därför består mina bjudningar oftast av ett glas vin eller annan alkoholhaltig dryck.

 

//Robert Nehmé

 

TRASIG AXEL OCH DYRA LÖSNINGAR

Jag tränar fyra till fem dagar i veckan, laptopen är mitt främsta arbetsredskap och jag föredrar att äta hemlagad mat även till lunch. Detta innebär att jag dagligen släpar på en väska tung som bly och då jag inte bär mina saker i en ryggsäck slutar denna story med en snedbelastad rygg och en trasig axel. Jag har länge letat efter den perfekta ryggsäcken som rymmer allt jag behöver och som är sydd enligt konstens alla regler. Något som tycks vara omöjligt, då den antingen är av skitkvalitét eller skitdyr! Med tanke på situationen i Syrien, svältande barn i Afrika och Donald Trump i USA så ska jag inte klaga över mitt i-landsproblem utan fortsätta mitt sökande i det tysta.

 

Ovan är tre alternativ är dock aktuella. H&M är en slit och släng variant, Tiger of Sweden är den överkomliga medan Pradan är det jag egentligen vill ha, dock för dyr för att vara tillverkad i nylon.

 

//Robert Nehmé


ÅRETS FÖRSTA JULBORD

Världens härligaste Julia, en av Norges absoluta toppbloggerskor. 
 
John, min poddis hade fullt upp med att dokumentera kvällen!
 
Vi andra skålade i våra iskuber.
 
Efter sju minusgrader satt den varma glöggen som en smäck.
 
Fyra buffébord med allt man kunde tänka sig, min favoritsektion var självklart skaldjursdelen
 
Här har ni Johanna och Lucas, Sveriges kanske snyggaste par. Fatta om dessa två skaffar barn ihop!
 
 

Årets första julbord ägde rum igår och jag hade kanske höstens trevligaste kväll. Jag, Johan och John tog oss till Nordic C Hotel där vi skulle möta upp ett gäng bekanta som jobbar som Influencers för att tillsammans äta årets första julbord ihop.

 

Då vi var aningen tidiga unnade vi oss ett glas i baren innan maten i väntan på att de andra skulle ansluta. När alla hade kommit tog vi oss till ICEBAR STOCKHOLM som ligger i anslutning till hotellet. I sju minusgrader skålade vi i en härlig fördrink och tog oss sedan vidare mot lite värmande glögg innan maten. Vi fick ett långbord för alla tio och en fantastisk service. För att inte tala om den goda maten signerad Plura, alla nya bekantskaper jag knöt och inte minst en smygstart av julen såhär helgen innan första advent.

Om du vill unna dig en god, ekologisk jul med allt man kan tänka sig i matväg och dessert rekommenderar jag dig varmt Pluras julbord på Nordic C Hotel.

 

//Robert Nehmé


SOCIALA MONSTER I WEBB-TV FORMAT

När jag vaknar slår jag alltid på tv:n det första jag gör. Favoritprogrammet är Nyhetsmorgon och extra mysigt är det under helgerna. Klädd i ett mjukissett och med en kaffekopp i handen myser jag runt här hemma och planerar helgens stordåd. Via Facebook Messenger koordinerar jag mina vänner i olika chattgrupper och med min Ipad i andra handen schemalägger jag aktiviteterna. Ett digitalt liv med undantag för den analoga tv:n och favoritprogrammet Nyhetsmorgon. På tal om tv:n kom jag att tänka på gårdagens artikel i DiWeekend som menade på att den linjära tv-döden är nära.

 

Före ett tag sedan kontaktades jag av Warner Bros Sverige för en tv-produktion som jag vänligt men bestämt tackade nej till då den inte passade vare sig mig eller mina värderingar. Jag bad däremot om att få återkomma med en idé till en webb-tv produktion som jag idag ska diskutera med bland annat Johan. Likt skribenten på DiWeekend tror jag starkt på webb-tv och framtidens streaming kanaler som inom kort kommer bli de nya tv-kanalerna. Det kommer inte heta trean, fyran och femman utan HBO, Netflix och Cmore. Detta grundar jag åter i vår accelererande livsstil som för varje dag bara går snabbare och snabbare. Hur vi framöver konsumerar rörligt material och vem som kommer hålla i taktpinnen återstår att se. Oavsett vad du väljer att argumentera för vill jag att du tar hänsyn till fakta som visar på att den största trafiken för rörligt material i Sverige finns på Youtube. Att Netflix i Sverige har 700,000 prenumeranter som kan lägga upp två till tre profiler vardera under en prenumeration vilket ger ett användarestimat på 1,4 miljoner potentiella tittare. Att informationen på webben är mer precis och gynnsam för annonserande företag och deras möjligheter till att räkna hem en investering.

 

 

Jag vet inte hur den exakta utformningen av min och Johans pitch kommer att se ut. Jag kan i dagsläget heller inte gå ut med vår idé men jag är övertygad om att vi har en storslagen pitch som passar in i webbformatet på ett exceptionellt sätt. Håll bara tummarna för att den ska bli verklighet. Fram till dess kan ni däremot se mig och John i ett rörligt format på Youtube, likt filmen ovan. 

 

//Robert Nehmé


SVENSKA PODCASTPRISET 2016

 
 

Nu ska jag dela med mig av något väldigt kul. Jag och John är med vår podcast Vilodagen nominerade till Svenska Podcastpriset 2016 som arrangeras av Daytona i kategorin ekonomi och näringsliv. Vi hade blivit så glada om du skulle vilja rösta på oss och vår podcast! Tävlingen pågår fram till den 27 november och du kan rösta på oss en gång om dagen fram till dess.

 

Klicka här och följ instruktionerna, det tar max 30 sekunder att göra oss glada.

 

//Robert Nehmé


MITT STORA FETA SYRIANSKA LIV

 

Gemenskapen och värmen, är det densamma oavsett vart man sig i värden vänder? Jag vill påstå att gemenskap och värme kan skilja sig beroende på kultur trots att det till största del är den personliga inställningen som styr.

 

I mellanöstern har man tagit vara på kindpussandet som man gladeligen delar ut när man hälsar på varandra men samtidigt behållit sin extrema uppriktighet. Två ageranden som jag anser beskriva den kultur jag kommer ifrån. Mitt argument för min brutala uppriktighet är att jag i 99,9% av fallen grundas mina uttalanden i kärlek och omtanke till den person jag utsätter för det som i vissa människors ögon skulle anses vara personangrepp. Jag är en person som uppskattar raka rör och konstruktiv kritik under förutsättning att det framförs av en person som gillar mig och vill mitt bästa. Jag agerar utifrån mina egna förväntningar vilket ibland inte uppskattas. Det kan handla om kultur, det kan handla om tunnelseende men vid en närmare eftertanke inser de flesta att jag bara menade väl. Min tidigare chef, eller ledare vilket för henne är en mer passande titel summera det hela med en enda mening.

- Man bråkar bara med de människor man känner sig bekväm med och verkligen älskar.

 

Exakt den meningen beskriver relationen till min familj och släkt. Vi bråkar och retas, gapar och skriker. Pratar högt och argumenterar som vildar. Men i de allra flesta fall skrattar vi högt, ljudligt och mycket!

 

//Robert Nehmé


GASA OCH KÖR

 

Att våga eller inte är den stora frågan. Kommer det vara värt risken, ska man satsa för att vinna eller ska man nöja sig med det man har. En sak är säker, bara den som vågar testa kommer få veta och den som inte vågar kanske vinner men riskerar att kanske också förlorar. Jag slits alltid mellan att våga eller inte men något som hjälpt mig och som jag varmt kan rekommendera dig är att sätta en tydlig målbild. Dina mål kommer därefter hjälpa dig att staka ut din färdkurs och viktigast av allt, våga ta hjälp av andra i din omgivning.

 

//Robert Nehmé

 

TID FÖR TANKE OCH REFLEKTION

 

I gårdagens avsnitt av Vilodagen pratade jag och John om bland annat mobbing och näthat. Om du inte har lyssnat på vår podcast tycker jag att du ska ta dig tid att göra det. I vår hektiska värld vill jag att du lägg några minuter på att stanna upp och reflektera. Reflektera över ditt och dina medmänniskors värde. Ta ingen skit och ge heller ingen skit, du är inte på något sätt bättre eller sämre än dina medmänniskor och därför bör du behandla andra som du själv vill bli behandlad. Med detta vill jag att vi tillsammans samlar kraft och agerar mot mobbing, näthat och orättvisa. Sträck ut en hand som John skulle säga eller öppna ditt hjärta som vår före detta statsminister sa. Individen är död och dividen är den starka som Alexander Bard sa under sitt sommarprat.

 

//Robert Nehmé


WHISKEYDRINKAR PÅ #810

Vi välkomnades med en supergod Blue Parrot baserad på bland annat Naked Grouse whiskey.
 
Jag älskar den internationella touchen då varje drink serverades med ett noga utvalt tilltugg.
 
Antalet glas redogör för nivån på baren och dess utbud. Desto fler olika sorters glas desto bättre.
 
 
Jag har pluggat konceptutveckling och projektledning inom event och marknadsföring på IHM Business School och om det finns något jag älskar mer än godis så är det kreativ marknadsföring out of the box!
 

Igår bjöds jag in till att testa Haymarkets koncept #810 och fick dessutom ta med mig tre vänner. Konceptet bygger på att man i ett vitt kuvert får en rumsnyckel som leder till en av hotellets sviter. Där kan ett begränsat antal sällskap vistas på förbokade sittningar. I sviten erbjuds man en bar med extremt drillad personal, färska blommor i mängder, en sjukt stilig inredning och sofistikerad musik som förstärker den intima och exklusiva känslan. Kort och gott, ett koncept du måste testa och helt perfekt för en dejt. Hur man går till väga för att boka detta vet jag dessvärre inte men jag antar att det är en del av konceptet. Att du på egen hand får luska fram den informationen och därefter ta del av denna upplevelse.

 

//Robert Nehmé


EN MAN MED ETT HJÄRTA AV GULD

 

Visste du att jag likt de flesta andra barn har världens bästa pappa. En pappa som alltid stöttat mig och mina systrar oavsett vad vi gjort eller velat göra. En pappa som älskar oss över allt annat och därmed gör allt som står i hans makt för att göra livet så ljuvt som möjligt för oss. Ibland har vi utmanat hans kärlek till oss för att se hur långt vi kan tänja på gränserna vilket resulterat i att han blivit lite putt. Det fina med min pappa är dock att han har ett hjärta av guld och därmed varar hans upprördhet inte längre än någon mikrosekund.

 

Ett exempel på en sådan händelse är när jag efter gymnasiet bestämde mig för att flytta till Stockholm, arton år gammal och utan en konkret plan. Pappa likt alla andra föräldrar ser alltid sina barn som just barn oavsett hur gamla de blir. Om jag inte misstar mig så tog det ett halvår innan pappa gav upp hoppet om att jag skulle flytta tillbaka. Nu bor jag och bägge mina systrar i Stockholm och om jag känner min pappa rätt så lär han flytta hit så fort han och mamma uppnått pensionsåldern. Då lär jag inte komma undan presenterna som ska symbolisera min uppskattning. Fram till dess frossar jag i presenter till mig själv, så som gårdagens inköp av en möss/keps/hatt från Prada.

 

//Robert Nehmé


SOCIALA MONSTER

En bild på mig och två av mina bästa vänner, John och Johan tagen på The Social Media Party tidigare i höst. Ett event skapat av MWM i samarbete med Telia och deras kampanj #HataHat.
 

I mitt dagliga arbete möter jag företag och privatpersoner som attraheras av Influencers och dess påstådda genomslagskraft. I mitt jobb som Social Media Manager förväntas jag ha kunskap och fakta om de som verkar inom den digitala och sociala medievärlden och därmed råda mina klienter att på bästa sätt investera i det som för dem är mest förmånligt. Det jag dagligen chockeras över är antalet luftslott som finns ute till försäljning, korruptionen, intrigerna och missunnsamheten som finns där uppe på toppen. Jag chockeras även över den låga kunskapsnivån och den låga kravställningen som finns på företagssidan. Företagssidan som genom sin ekonomiska investering i dessa människor gör dem till Influencers och som öppnat upp för en ny och modern yrkeskategori.

 

Med denna introduktion kommer du varje lördag, under kategorin "Sociala Monster" kunna ta del av mina tankar gällande social och digitala medier. Jag kommer dela med mig av mina observationer och upplevelser, ge tips och råd till dig som företag eller privatperson. Syftet är att du med tiden ska kunna optimera dina möjligheter och undvika de fallgropar som dagligen projiceras i din telefon av dessa Sociala Monster.

 

//Robert Nehmé  


TIO ÅR AV FRAMGÅNG

 

Gårdagen var minst sagt trevlig, inte nog med att jag sålde min lägenhet så fick jag även hänga med min goda vän Stefan då vi båda var inbjudna till Photowalls 10 års mingel via Polhem PR. Bortsett från att Photowall är ett svenskt bolag som tar ett fantastiskt miljöansvar där de återplanterar regnskog i västra Afrika tycker jag att det är så himla inspirerande att ta del av entreprenörers historia. I detta fall höra Photowalls grundare berätta om hur deras tio år utvecklats från en första idé till ett vinstdrivande miljonbolag.

 

 

Det ska bli superkul att få återkomma till Photowall när jag flyttat in i min lägenhet för att se över deras sortiment lite noggrannare. Lägenheten som jag flyttar in i är som tidigare nämnt nyproducerad och med tanke på att jag inte vet hur den ser ut annat än på skisser har jag valt vita väggar att utgå ifrån. Jag ser på lägenheten som en vit låda som jag senare får känna in för att med tiden omvandla den till mitt personliga hem. Jag lär nog återkomma i ämnet allt eftersom jag hittar inredning och detaljer som tilltalar mig.

 

 
//Robert Nehmé
 

NU ÄR DEN SÅLD

 

Nu är det äntligen klart. Alla signaturer sitter där de ska och jag har officiellt sålt min lägenhet! När jag flyttade in i på dessa 54 kvadratmeter 2014 kostade det mig 1 600 000 SEK och det kändes som en bottenlös förmögenhet. Den 31 januari ska jag enligt avtal lämna ifrån mig nycklarna och varenda krona jag tjänat på denna lägenhet ska läggas på min nya lägenhet i Hammarby Sjöstad. Jag längtar efter min nyproducerade tvåa på 64 kvadratmeter, längtar till min vita kanvas där jag förhoppningsvis ska trivas och bo ett bra tag framöver. Längtar till att få tapetsera, måla, möblera och dekorera för att därefter njuta, bjuda och leva.

 

//Robert Nehmé


MITT STORA FETA SYRIANSKA LIV

Dags för ett nytt inlägg av mitt stora feta syrianska liv och idag ska jag förklara för dig skillnaden mellan syrier och syrianer. Notera stavningen för nu kommer det gå undan.

Syrier är människor med ett medborgarskap i landet Syrien, du vet, de land som de senaste åren varit krigsdrabbat. Syrien blev ett självständigt land 1946, efter att tidigare ha varit en del av det Osmanska riket och under mellankrigstiden ett NF-mandat styrt av Frankrike. Landet har sedan 1970-talet styrts av al-Assad-familjen i någon form av diktatur som av olika partier nu försöker störtas och därmed detta bottenlösa krig.

 

Syrianer däremot är en kristen etnisk folkgrupp som talar en variant av arameiska som i folkmun kallas syrianska. Syrianer har inget eget land och kommer därför ursprungligen från Irak, Turkiet, Iran, Syrien och Libanon. Deras ursprungliga hemland, som kallas för Mesopotamien, eller "Beth Nahrain" på moderspråket, ligger i det som idag är Syrien, Irak och Turkiet. Du kliar dig säker i huvudet nu och undrar vart jag egentligen kommer ifrån eller vilket språk jag egentligen talar.

 

Med denna video på 8.44 minuter redigör systrarna Younan från Södertälje för alla konflikter i mellanöstern som tvingat och ännu tvingar människor ut på flykt.

 

Min morfar och farfar är födda i två turkiska byar, flyttade till Qamishli i Syrien där de bildade familj. Av samma anledning som svenskarna emigrerade till Amerika emigrerade mina mor- och farföräldrar till det kristna landet Libanon och dess huvudstad Beirut där de sökte lyckan och välfärden. Mina föräldrar växte upp i Beirut och vid deras äldre tonår bröt där ett inbördeskriget ut som på nytt tvingade de att flytta, denna gång till landet i norr, Sverige.

Så för att svara på frågan så är jag en svensk/syriansk kille med medborgarskap i både Sverige och Libanon. Min födsel i Sverige i samspel med min bakgrund har gett mig möjligheten att tala svenska, engelska, syrianska och arabiska flytande, något jag är ofantligt stolt och tacksam över. Med detta kanske något långa inlägg hoppas jag att du nu förstått skillnaden mellan syrier och syrianer samt att du lärt känna mig ytterligare lite bättre.

 

//Robert Nehmé   


MAKE AMERICA GREAT AGAIN

Ja min vän, Amerika var väl som mäktigast någon gång under slutet av 1800-talet när de första skyskraporna byggdes, när börsen blomstra och när landet ansågs vara innovationens moder. Vi vet inte mycket om denna man som i media profilerat sig som en galen gröngöling men jag hoppas innerligt att det hela bara varit ett spel för gallerierna. En strategi för att tränga igenom det enorma mediebruset och få mesta möjliga publicitet. Jag hoppas att vi alla har fel och att Trump trots hans politiska erfarenhet som helt saknas ändå kammar till sin Trump tupé och gör något vettigt av sina promenader i maktens korridorer. Jag må vara naiv men jag hoppas på att rött förblir kärlekens färg och att det snart visar sig att vi alla hade fel.   

 

//Robert Nehmé


MITT RÅD TILL DIG

Jag och du likt många andra lever i en tillvaro där konsumtionstakten går på maxfart, speciellt i storstäderna. Jag syftar inte på den materiella konsumtionen utan snarare den informativa konsumtionen. En stor bov i dramat är den ständiga uppkopplingen och den ständiga närvaron i sociala medier där push-notiser påminner oss om högt och lågt tjugofyra timmar om dygnet, 365 dagar om året.

 
 

I mitt jobb som social media manager krävs en ständig närvaro i sociala medier. Den största utmaningen är algoritmerna som ständigt nedprioritera de mindre aktiva kontona som i sin tur gör att jag ständigt måste vara närvarande och visa på aktivitet och interaktion. Mycket går av farten och jag ska erkänna att jag av vana och tidspress oftast dansar över gillaknappen i mitt krig mot dessa algoritmer.

Min rekommendation till dig efter att själv har fått känna av effektivitetens konsekvenser är att alltid läsa igenom dina texter en extra gång och att alltid skynda långsamt. Ett krig vinner man bara om man har en genomtänk strategi där ihärdighet och djärvhet står för strategins grundfundament.

 

//Robert Nehmé


VÅR PODCAST PÅ CLARION SIGN

JAg och John har äran att samarbeta med Clarion Hotel och deras flaggskeppshotell Clarion Sign i Stockholm. Ett hotell som alltid skämmer bort oss med bästa möjliga bemötande och samarbetsvilja, något som förenklar inspelningen och möjliggör att vi smidigt kan mötas upp och spela in nya avsnitt av vår podcast.

Igår träffades vi för att spela in söndagens avsnitt av Vilodagen. Formatet podcast är nytt både för mig och John men vi är två personer som gärna pratar och som gärna delar med oss av våra tankar och spekulationer. I söndagens avsnitt kommer vi bland annat diskutera ämnen som mobbing, näthat och Sverigedemokraternas närvaro på Grand Hôtel. Vår podcast som primärt handlar om sociala medier ur olika perspektiv lyfter våra observationer i vardagen och dess inverkan i sammanhanget. Vi hade blivit riktigt glada om du ville lyssna på vår podcast och om du har frågor eller funderingar tycker jag att du ska höra av dig till någon av oss. Vi svarar gärna på dina frågor.

 
Clarion Sign vet hur de ska skämma bort oss.
 
Jag åt kakor och John höll låda.
 
Han hade dock en bättre diciplin än mig. Han åt inga kakor medan jag åt för många!
 
Men jag hängde inte läpp för det.
 
Tack till alla på Clarion Sign för ett alltid lika glatt bemötande.

 

//Robert Nehmé

 


OM JAG VAR FAR TILL DINA BARN

 Väska: H&M - Parfym: Versace Dylan Blue - Scarf: Alexander McQueen - Ljusstakar: Iittala Festivo
Kaffe: 100% KonaKaffe - Lampa: Flos - Jacka: J.Lindeberg - Tandkräm: Marvis

 

På söndag är det farsdag och hade jag varit pappa till dina barn hade jag önskat mig ovan av våra gemensamma ungar. Du kanske tycker att detta är för mycket begärt från våra gemensamma barn med presenter i denna priskategori. Sanningen är den att detta är det minsta jag som pappa kan önska mig. Jag var inte världens mest behagliga unge när jag var liten så om jag skulle ha fått denna lista av min pappa hade jag sett önskningarna som befogade och relativa.

Tur är att min pappa inte är någon materialist och ännu mer tur är att han bor i Trollhättan, hela 50 mil bort så på söndag får ett telefonsamtal räcka men till jul lär jag inte komma undan.

 

//Robert Nehmé


FIRAR MED WHISKEY

 

Min första av två visningar är nu överstökad. Femton spekulanter på visningen varav elva som skrev upp sig för att bli kontaktade av min grymma mäklare Erik. Imorgon är det dags för den andra och sista visningen och här sitter jag med en whiskey i handen och hoppas på en välbesökt och lyckad visning även imorgon. Jag sitter även och planerar kommande inlägg här på bloggen för att du alltid ska ha något nytt och intressant att läsa när du besöker mig här. Orkar du inte vänta till nästa avsnitt som finns tillgängligt imorgon vid 05:00 tycker jag att du ska hämta dina hörlurar och spendera kvällen med mig och John i vår podd, Vilodagen

 

//Robert Nehmé


MORGONKAFFE OCH VISNING VID 14:00

 

God morgon, hoppas att du haft en underbar lördag och nu är åter på benen för att möta söndagen och den första snön som nu ligger över Stockholm. Själv har jag haft en underbar lördag som efter en hel del städning avslutades med en fika på det mysiga caféet Kaffe på Södermalm följt av ett biobesök med mina bästa vänner.

 

 

Nu har jag precis stökat med det sista inför dagens visning och det är så fint hemma att jag bara vill sitta i soffan och skriva till dig idag. Vid 14:00 börjar dock visningen och då måste jag lämna lägenheten. Det ser jag som en perfekt spark i baken för att besöka gymmet trots att snön utanför yr och därmed göra något vettigt av denna annars så innehållslösa dag. 

 

//Robert Nehmé


TILL SALU

God morgon, klockan är nio och jag är i full gång med städ och stök. Jag ska sälja min underbara tvåa och imorgon har jag min första visning. Lägenheten jag ska sälja är en 54 kvadratmeter stor tvårummare med öppen planlösning och alla bekvämligheter du kan tänka dig, dock saknar den vinkyl.

 

 
 
 
 
 

I februari flyttar jag till ytterligare en nyproducerad tvåa, dock på 64 kvadrat i Hammarby Sjöstad och det sköna med nyproduktioner är att man slipper renovera något. Det negativa är att lägenheterna oftast är själlösa och kräver därför en hel del omsorg innan jag som ägare lyckas sätta min prägel på den. Denna utmaning står jag inför även imorgon, kommer lägenheten vara unik nog för att spekulanterna ska minnas den eller kommer den försvinna i spekulantens brus. Vad tycker du?


EN MODESAGA

Min vän Lars, han kan ska jag tala om för dig. Igår öppnades Fashion Stories på Artipelag, en couture utställning skapad av Lars Wallin där klänningar för hundra tusententals kronor ställs ut. Klänningarnas dyra prislappar motiveras med att varje kreation är unik, skapad med precision och i absoluta topmaterial.

Fashion Stories på Artipelag är Lars Wallins hittills största utställning innehållande klänningar som burits av Sveriges allra största celebriteter. Har du ett intresse för detaljer och ett genuint hantverksintresse tycker jag att du ska bege dig ut till Artipelag och besöka utställningen som pågår mellan den 4 november och 12 mars.

 

Fatta att denna klänning har burits av Petra Mede på ESC och har setts av mer än 203 miljoner människor. 
 
Här har vi henne, projektledaren för kvällen! Allas våran Lilfist!
 
Älskar dessa tussar, jag har en idé som jag måste bolla med Lars efter att ha sett denna kreation.
 
Korka upp bubblet, luta dig tillbaka och följ med genom kommande bilder.
 
Större delen av IDOL2016-ligan var på plats. Dessa själar är så rara, så coola och samtidigt så gröna!
 
Livets godaste kanapéer. Färscha små plättar med en ordentlig skiva lax och pepparrotskräm!
 
Jag beundrar verkligens Lars tolamod, fatta att sitta och sy fast pärla för pärla. Jag hade gett upp efter tio pärlor.
 
Jag och eventchefen laborerar med kameran samtidigt som jag försöker förklara Live-funktionen i kameran på Iphone.
 
Fashion Stories redogör verkligen för hela skapandeprocessen. Jag blir alltid så inspirerad efter att ha tagit del av andras kreativitete att jag själv vill börja skapa.
 
Längst in konsthallen där fönsterpartierna var som allra störst ställde Lars ut klänningarna som utgör den nya ready-to-wear kollektionen som finns att köpa på blandannat NK.
 
Tack till denna man som hjälpt till med att fota en del av dessa bilder. Han heter Filip och honom kommer du få se mer av framöver.
 
//Robert Nehmé

FRIDAY BANANA

 

Fredag är veckans bästa dag och för drygt två år sedan fick jag äran att lära känna en underbar människa vid namn Pär Åhlader som introducerade mig för hans Instagramkoncept, #FridayBanana. Pär som går under namnet @parahlander är verkligen en person du bör följa. Hans bilder är komponerade på ett intressant, kreativt och underhållande sätt som i alla fall fått mig att bli helt besatt. Gör Pär ett besök på Instagram och gå banans på gilla-knappen.

 

//Robert Nehmé


MITT STORA FETA SYRIANSKA LIV

 
Min släkt är en märklig sammansättning av olika människor där jag utgör en av de kanske märkligaste människorna i konstellationen. Märklig ur det perspektivet att jag inte gör som alla andra och att jag anses vara en av släktens "Svennebananer". Trots att jag anses vara försvenskad så känner jag inte alltid igen mig i det svenska samhället, dess värderingar och förhållningssätt. När jag tänker efter är det kanske inte så konstigt då jag ofta och gärna umgås med min knepiga släkt som delar med sig av glädje, minnen, språk och kultur vilket jag uppskattar enormt.

 

För att jag och du ska lära känna varandra lite bättre och du ska få en djupare förståelse för mig och min framtoning kommer jag varje lillördag dela med mig av ett inlägg som handlar om mitt stora feta syrianska liv.

 

 

Först ut är min lilla men värdefulla familj bestående av en mamma och en pappa som bor kvar i Trollhättan, staden jag föddes och växte upp i. Jag har även två yngre och helt underbara systrar som vuxit upp och blivit starka, smarta och framgångsrika kvinnor som bor ihop här i Stockholm, närmare bestämt Hallunda. Dessa fyra nyckelpersoner kommer du få läsa och se mer av men för denna gång får det räcka med denna korta introduktion.


DEFINITIONEN AV VÄNSKAP

De människorna du väljer att älska lika mycket som din egen familj är de människor du kallar för vänner. De vänner du vågar vara dig själv med är de vänner du kallar för bästa vänner. Jag har några få sådana människor i mitt liv och igår fyllde en av dessa människor 35år. Allas våran Johan Larsson fyllde 35 år och det firade vi med en middag på American Table efter att jag och John hade spelat in vårt åttonde avsnitt av Vilodagen som släpps nu på söndag.

 

 
Födelsedagsbarnet fick en variant av en dagbok där han på tre minuter varje dag ska skriva ner sina idéer och tankar under olika temarubriker. En perfekt present till den kreativa människan som bubblar av idéer.
 
 
Precis som alltid när jag och mina vänner möts så umgås vi primärt med våra smartphones och sekundärt med varandra. Känner du igen dig i denna moderna umgängesform?
 
 
Då kött fortfarande anses vara en lyxvara och då jag sedan nyåret valt att avstå från kött och fågel fick jag nöja mig med ugnsrostade grönsaker och hallomi, Våga Vego(!) säger jag bara.
 
 
Jag och poddis fick passa på att le åt kameran när vi tvingade självaste födelsedagsbarnet att agera fotograf.
 
 
Här har vi honom, gladare än någonsin trots sina nyfyllda 35 och obekväma arbetstider i rollen som bloggfotograf. 
 
 
 

 


JAG ÄR TILLBAKA

 

Här är jag igen! Efter 18 månader av vila och rekreation är jag åter vid tangentbordet för att skriva ner och dela med mig av tankar och idéer till dig. Hädanefter är det du och jag som ska umgås i denna blogg. Du har mitt ord på att jag ska göra mitt yttersta för att dela med mig av mitt jobb som Social Media Manager på Micael Bindefeld AB, min podcast som jag driver med min nära vän John Valencia och även en hel del från min vardag med nära och kära. Min nya lägenhet som jag ser fram emot att snart flytta in i lär du också få läsa om men innan jag lovar dig allt för mycket tycker jag att vi börjar med detta inlägg. Tills imorgon ska jag klurar på vad jag härnäst ska dela med mig av så låt oss höras.

 

//Robert Nehmé


RSS 2.0