ANSIKTSSLIPNING

För exakt en vecka sedan la jag mig på en vit brits i skarpt ljus och bestämde mig för att slipa ansiktet. Det låter drastiskt och väldigt smärtsamt men sanningen är att det är överkomligt. Behandlingen heter Derma Stamp och bygger på en maskin med pulserande nålar, likt en tatueringsmaskin för att beskriva det enkelt. Enda skillnaden är att det inte används något bläck och istället för en nål har maskinen hela sex stycken.

Principen är att man skapar mikroskopiska sår som sedan ska läka. Precis som vanliga sår bildas även här en sårskorpa och när den flagnat bort ska jag mötas av ny och frisk hud. Nu låter det som att jag har haft blodiga sår i ansiktet men så är inte fallet. Det enda du kommer uppleva om du testar på detta är flagnande hud och det är dessa flagor som är sårskorpan jag talar om. Nedan får du ser hur det stegvis gick till.

 

 

Behandlingen börjar med en ordentlig ansiktstvätt och därefter applicerade Tomas på Electa kliniken en kylande gel innan han påbörja behandlingen.

 
 

Såhär ser maskinen ut. Inte mycket för världen men tro mig, den kan skapa magi!

 
 
Det blöder lite när sex nålar pulserar över ansikte men det hela känns som en solbränna efter en dag på stranden.
 
 
Efter att nålarna dansat över hela ansiktet lade Tomas en kylande mask över mitt ansikte för att lugna huden och påbörja läkningen.
 
 

Efter behandlingen för en vecka sedan och fram till idag har jag använt mig av dessa produkter från Tebiskin. Produkter som används efter kirurgiska ingrepp för att reducera ärrbildning och påskynda läkningsprocessen.

 

//Robert Nehmé

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0