SOCIALA MONSTER I WEBB-TV FORMAT

När jag vaknar slår jag alltid på tv:n det första jag gör. Favoritprogrammet är Nyhetsmorgon och extra mysigt är det under helgerna. Klädd i ett mjukissett och med en kaffekopp i handen myser jag runt här hemma och planerar helgens stordåd. Via Facebook Messenger koordinerar jag mina vänner i olika chattgrupper och med min Ipad i andra handen schemalägger jag aktiviteterna. Ett digitalt liv med undantag för den analoga tv:n och favoritprogrammet Nyhetsmorgon. På tal om tv:n kom jag att tänka på gårdagens artikel i DiWeekend som menade på att den linjära tv-döden är nära.

 

Före ett tag sedan kontaktades jag av Warner Bros Sverige för en tv-produktion som jag vänligt men bestämt tackade nej till då den inte passade vare sig mig eller mina värderingar. Jag bad däremot om att få återkomma med en idé till en webb-tv produktion som jag idag ska diskutera med bland annat Johan. Likt skribenten på DiWeekend tror jag starkt på webb-tv och framtidens streaming kanaler som inom kort kommer bli de nya tv-kanalerna. Det kommer inte heta trean, fyran och femman utan HBO, Netflix och Cmore. Detta grundar jag åter i vår accelererande livsstil som för varje dag bara går snabbare och snabbare. Hur vi framöver konsumerar rörligt material och vem som kommer hålla i taktpinnen återstår att se. Oavsett vad du väljer att argumentera för vill jag att du tar hänsyn till fakta som visar på att den största trafiken för rörligt material i Sverige finns på Youtube. Att Netflix i Sverige har 700,000 prenumeranter som kan lägga upp två till tre profiler vardera under en prenumeration vilket ger ett användarestimat på 1,4 miljoner potentiella tittare. Att informationen på webben är mer precis och gynnsam för annonserande företag och deras möjligheter till att räkna hem en investering.

 

 

Jag vet inte hur den exakta utformningen av min och Johans pitch kommer att se ut. Jag kan i dagsläget heller inte gå ut med vår idé men jag är övertygad om att vi har en storslagen pitch som passar in i webbformatet på ett exceptionellt sätt. Håll bara tummarna för att den ska bli verklighet. Fram till dess kan ni däremot se mig och John i ett rörligt format på Youtube, likt filmen ovan. 

 

//Robert Nehmé


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0