SOCIALA MONSTER PÅ INSTAGRAM

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg erbjöd först en och sedan tre miljarder dollar för meddelandetjänsten SnapChat, men fick kalla handen som svar. För ett år sedan var SnapChats värdering uppe i 19 miljarder dollar och försäljningen till Facebook uteblev. Med argumentet ”If you can’t buy them, copy them” började Facebook utveckla sin egna app, Instagram för att inte förlora kampen om användarna.

 

 

För ett år sedan började Instagram därför rulla ut funktionen Stories som då hade 80 miljoner användare om dag runt om i världen. Utvecklingen fortsätter och i dagarna började Instagram rulla ut funktionen Direct. Likt SnapChat kan du med denna uppdatering skicka foton och videoklipp till grupper och enskilda vänner som sedan försvinner efter att mottagaren sett dem. Dessa två Instagramuppdateringar används idag av 300 miljoner användare runt om i världen vilket innebär att Instagram nu sprungit förbi SnapChat i användarantal.

 

 

En annan uppdatering som nu rullas ut till oss svenska Instagramanvändare är Live-videos. Med den nya funktionen som du framöver kommer hitta i Instagram Story vyn kan du låta dina vänner följa dig i realtid. Släpp sargen och bjud in till en värld där du regisserar, inspirerar och influerar dina följare. När du sedan avslutat din sändning försvinner video från flödet för gott. Släpp din kreativitet lös och dela med dig av livets alla ögonblick!

 

//Robert Nehmé


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0