TRE INSTAGRAMTRENDER

Oavsett hur mycket jag skrollar, gillar bilder utanför mina intresseområden och följer människor med andra perspektiv på livet tycks alla filterbubblor och algoritmer innehålla dessa tre oklara trender som jag nu tittat mig mätt på.

 

 

Första trenden som vägrar lägga sig är såklart Avokadomackan! Jag blir tokig på alla bilder på tråkiga avokadomackor till överpriser. Missförstå mig rätt men hur inspirerande är det egentligen med en bild på en skiva hårt bröd, en halv avokado och lite chiliflingor?

Jag har svårt att finna inspiration i denna typ av bilder då jag vet att smaksensationen är näst intill noll och oavsett kreativitet så är det i grund och botten en macka bestående av avokado och inget mer. Ur ett #Foodinspo perspektiv är vi på en hjärndöd nivå och därmed en trend jag inte begriper mig på.

Dock syns avokadomackan i alla stora Influencers flöden och har därmed blivit en symbol för hälsa, medvetenhet och ett sjukt överflöd av pengar. Tro det eller ej men en avokadomacka i Stockholm kostar i snitt 75kronor vilket är sinnessjuk men detta är resultatet av Influencer Marketing.

 

 

Den andra trenden som är stor utomlands men ännu en bubblare i Sverige är den så kallade Gröna Latten. Instagram är ett medie för inspiration och trend, men för ganska många och inte minst för företag ett omvärldsbevakningsverktyg.

Många har därför inspirerats av denna trend och utan att veta vad de beställer bett om en grön latte. Lyhörda företag har svarat på efterfrågan och den gröna latten börjar poppa upp på trendiga fik runt om i Stockholm.

Smaken är som baken men den gröna latten för allas vetskap består av Matcha te som blandas med varm skummad mjölk, alltså inte karamellfärg i mjölken eller något annat märkligt. Enligt asiater på nätet ska Matcha te inte drickas annat än rent. Vi ”trendiga” västerlänningar förstör alltså en dryck för att skapa udda saker till våra flöden som vi kan hypa och ta överpriser för. Är du nyfiken på smaken ska du självklart beställa in en kopp, fota, posta och därefter smaka. Min personliga åsikt är att Matcha te inte är gott vare sig med eller utan mjölk.

 

 

Den tredje trenden skapades på ryska ”luxurylife” kontona på Instagra. Det är en trend som kort och gott handlar om att man numera ska ha sina blommor i papp-boxar med logotyper på. Jag är en blomsterhandlarson och har alltid uppskattat färska blommor hemma, dock i vaser eller krukor.

Jag menar, hur snyggt är det att ha en oklar papplåda inrymmande tilltryckta blommor till det fyrdubbla priset av en vanlig bukett med lika stort antal blommor?

Jag förstår att denna trend blivit stor i yngre målgrupper då drömmen om prinsesslivet inte lagt sig ännu, men med tanke på vart denna trend skapades och min uppväxt bland blommor och blad tycker jag dessa boxar bara är konstiga.

 

//Robert Nehmé


FEM ENKLA SPARTIPS

 
Jag gillar pengar men älskar att se dem växa, det är inte summan utan utmaningen som triggar mig. Utmaningen som uppstår när jag ska tjäna mer och utmaningen som uppstår när jag ska spara. Precis som med det mesta i livet handlar sparande om att hitta nåt som passar just dig. Jag vill dela med mig av fem enkla sparknep som underlättat mitt sparande. Notera att jag nu bara pratar sparande, alltså inte avkastning eller placering.

 

Dreams heter appen jag använder för att på ett roligt sätt spara ihop pengar till diverse drömmar.
Ladda ner på AppStore och testa.
 
1) Identifiera en spardepå som passar dig, antingen ett sparkonto som du kopplar till ditt lönekonto, en smart app som kopplas till ditt lönekonto eller en vanlig traditionell sparbössa. Att se pengarna öka är en bra morot och därför är det viktigt att hitta den depå som visuellt attraherar dig på bästa sätt.

2) Ge dig själv en klapp på axeln genom att göra en engångsöverföring varje gång du gör något bra eller som du känner dig stolt över. En överföring jag gör är att spara 10kr varje gång jag genomför ett träningspass. När överföringen kräver en fysisk insats får pengarna en helt ny innebörd och värde.
 
Jag har köpt en supersnygg termo-mugg från Nespresso och väntar nu på vår och sommar för långa kaffepromenader i mina nya kvarter.
 
3) Jobba på din image och hoppa över köpkaffet. För pengarna kan du köpa en snygg termos som du istället kan ta med dig kaffe i. Du kommer på sikt att spara pengar och samtidigt signalerar du ett mer miljömedvetet intryck när du inte konsumerar papp och plast varje gång du ska njuta av en kaffe.

4) Ta som vana att ta till vara på småpengar. Det blir snabbt mer än vad du tror. Jag är uppfostrad till att alltid respektera tillgångar oavsett om det är i storlek av ett gods eller i storlek av minsta möjliga valör. Respekt, omvård och ansvar ger avkastning.

5) Om du har kvar pengar på kontot i slutet av månaden bör du föra över alla slantar till sparkontot innan den nya lönen betalas in. Är du en tävlingsmänniska som jag så är detta mitt bästa spartips, du kommer hålla hårdare i pengarna månad för månad för att med tiden vinna över dig själv.  

 

Lycka till//

Robert Nehmé


MITT NYA HEM - BÖRJAR BLI KLART

Det är de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Nu är det mesta i lägenheten på plats och väggen som målades rosa för ett tag sedan är på nytt ommålad, denna gång till en betydligt snyggare färg. Tavlor är upphängda och mina efterlängtade köksstolar har nu kommit. Det jag nu saknar är lite krukor, en matta samt två fåtöljer som ännu inte levererats men så fort de är på plats är det dags för en härlig inflyttningsfest.

 

 
 

Väggfärgen heter Marble Green från Jotun och är en grågrön färg. Jag tycker att den blev superfin mot mitt gråa plåtskåp och min akryltavla som jag målade när jag flyttade in i min första lägenhet 2012.

 

 

Det bästa med min lägenhet är att min soffa kan stå mitt i rummet! Dock är ytorna i lägenheten stora med mycket fönster och högt i tak. För att få rummet att bli ombonat krävs det mycket textilier. Notera hur kuddarna fångar upp grönskan i växterna och kromet i golvlamporna.

 

 

När jag såg denna golvlampa från Jotex bestämde jag mig för att köra på vita metaller istället för mässing och koppar som numera är uttjatat enligt mig. Dock är problemet med vita metaller att det kan bli för stelt, kallt och stramt. Men med mycket växter, loppisfynd och naturkorgar får man genast en mjukare känsla.

 

 

Slutligen mina superfina stolar från Furniturebox. Sex stycken stolar som jag klurat en hel del över men när de väl kördes till dörren och kom på plats så passa de ihop med köksbordet som handen i handsken. När hela lägenheten är klar lovar jag att ni ska få se fler och bättre bilder.

 

//Robert Nehmé


RSS 2.0