FEM ENKLA SPARTIPS

 
Jag gillar pengar men älskar att se dem växa, det är inte summan utan utmaningen som triggar mig. Utmaningen som uppstår när jag ska tjäna mer och utmaningen som uppstår när jag ska spara. Precis som med det mesta i livet handlar sparande om att hitta nåt som passar just dig. Jag vill dela med mig av fem enkla sparknep som underlättat mitt sparande. Notera att jag nu bara pratar sparande, alltså inte avkastning eller placering.

 

Dreams heter appen jag använder för att på ett roligt sätt spara ihop pengar till diverse drömmar.
Ladda ner på AppStore och testa.
 
1) Identifiera en spardepå som passar dig, antingen ett sparkonto som du kopplar till ditt lönekonto, en smart app som kopplas till ditt lönekonto eller en vanlig traditionell sparbössa. Att se pengarna öka är en bra morot och därför är det viktigt att hitta den depå som visuellt attraherar dig på bästa sätt.

2) Ge dig själv en klapp på axeln genom att göra en engångsöverföring varje gång du gör något bra eller som du känner dig stolt över. En överföring jag gör är att spara 10kr varje gång jag genomför ett träningspass. När överföringen kräver en fysisk insats får pengarna en helt ny innebörd och värde.
 
Jag har köpt en supersnygg termo-mugg från Nespresso och väntar nu på vår och sommar för långa kaffepromenader i mina nya kvarter.
 
3) Jobba på din image och hoppa över köpkaffet. För pengarna kan du köpa en snygg termos som du istället kan ta med dig kaffe i. Du kommer på sikt att spara pengar och samtidigt signalerar du ett mer miljömedvetet intryck när du inte konsumerar papp och plast varje gång du ska njuta av en kaffe.

4) Ta som vana att ta till vara på småpengar. Det blir snabbt mer än vad du tror. Jag är uppfostrad till att alltid respektera tillgångar oavsett om det är i storlek av ett gods eller i storlek av minsta möjliga valör. Respekt, omvård och ansvar ger avkastning.

5) Om du har kvar pengar på kontot i slutet av månaden bör du föra över alla slantar till sparkontot innan den nya lönen betalas in. Är du en tävlingsmänniska som jag så är detta mitt bästa spartips, du kommer hålla hårdare i pengarna månad för månad för att med tiden vinna över dig själv.  

 

Lycka till//

Robert Nehmé


Kommentarer
Postat av: Hermine

Den där appen måste jag ladda ner. Har HomeBudget och insåg att de första Tre månaderna i år spenderade jag i John-stil utan att råd egentligen. Nu ska jag börja drömma..., i alla fall efter det att min Applewatch har landat.

2017-04-20 @ 20:35:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0