TRE INSTAGRAMTRENDER

Oavsett hur mycket jag skrollar, gillar bilder utanför mina intresseområden och följer människor med andra perspektiv på livet tycks alla filterbubblor och algoritmer innehålla dessa tre oklara trender som jag nu tittat mig mätt på.

 

 

Första trenden som vägrar lägga sig är såklart Avokadomackan! Jag blir tokig på alla bilder på tråkiga avokadomackor till överpriser. Missförstå mig rätt men hur inspirerande är det egentligen med en bild på en skiva hårt bröd, en halv avokado och lite chiliflingor?

Jag har svårt att finna inspiration i denna typ av bilder då jag vet att smaksensationen är näst intill noll och oavsett kreativitet så är det i grund och botten en macka bestående av avokado och inget mer. Ur ett #Foodinspo perspektiv är vi på en hjärndöd nivå och därmed en trend jag inte begriper mig på.

Dock syns avokadomackan i alla stora Influencers flöden och har därmed blivit en symbol för hälsa, medvetenhet och ett sjukt överflöd av pengar. Tro det eller ej men en avokadomacka i Stockholm kostar i snitt 75kronor vilket är sinnessjuk men detta är resultatet av Influencer Marketing.

 

 

Den andra trenden som är stor utomlands men ännu en bubblare i Sverige är den så kallade Gröna Latten. Instagram är ett medie för inspiration och trend, men för ganska många och inte minst för företag ett omvärldsbevakningsverktyg.

Många har därför inspirerats av denna trend och utan att veta vad de beställer bett om en grön latte. Lyhörda företag har svarat på efterfrågan och den gröna latten börjar poppa upp på trendiga fik runt om i Stockholm.

Smaken är som baken men den gröna latten för allas vetskap består av Matcha te som blandas med varm skummad mjölk, alltså inte karamellfärg i mjölken eller något annat märkligt. Enligt asiater på nätet ska Matcha te inte drickas annat än rent. Vi ”trendiga” västerlänningar förstör alltså en dryck för att skapa udda saker till våra flöden som vi kan hypa och ta överpriser för. Är du nyfiken på smaken ska du självklart beställa in en kopp, fota, posta och därefter smaka. Min personliga åsikt är att Matcha te inte är gott vare sig med eller utan mjölk.

 

 

Den tredje trenden skapades på ryska ”luxurylife” kontona på Instagra. Det är en trend som kort och gott handlar om att man numera ska ha sina blommor i papp-boxar med logotyper på. Jag är en blomsterhandlarson och har alltid uppskattat färska blommor hemma, dock i vaser eller krukor.

Jag menar, hur snyggt är det att ha en oklar papplåda inrymmande tilltryckta blommor till det fyrdubbla priset av en vanlig bukett med lika stort antal blommor?

Jag förstår att denna trend blivit stor i yngre målgrupper då drömmen om prinsesslivet inte lagt sig ännu, men med tanke på vart denna trend skapades och min uppväxt bland blommor och blad tycker jag dessa boxar bara är konstiga.

 

//Robert Nehmé


Kommentarer
Postat av: Hermine

Love you! Rosor i pappboxar 😝

2017-04-20 @ 20:31:31
Postat av: Marie

Hej Robert, så roligt att stöta på dig i onsdags. Kommer fortfarande ihåg hur snäll du var mot Ylva på pressvisningarna. ❤️ Jag älskar Matcha i både västerländsk och japansk form. Prova Häagen Dazs Matcha glass om du får chansen. Garanterat onyttigt. 🌱

2018-04-23 @ 08:10:15
URL: http://https://happyzine.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0