ETT TACK ÄR INTE NOG MEN EN BRA BÖRJAN!

Igår fyllde jag ett kvarts liv och blev överöst med gratulationer, uppvaktning och kvalitetstid med nära och kära. Men som jag igår skrev på mitt Instagramkonto så är ett tack långt ifrån nog men en bra början på min tacksamhet. Jag är så oerhört tacksam för allt jag fått i livet, för hälsan och för varenda människa jag hittills mött. Oavsett relationen mellan mig, dig och alla andra jag under mina nu fyllda 25 år har mött så har ni alla på ett eller annat sätt berikat mitt liv. Berikat mitt liv med kärlek, utmaningar, motivation och inspiration, ja egentligen allt som gör människans existens unik.   

 

 

Jag vill åter igen säga tack för att just du finns i mitt liv, tack för den fina uppvaktningen och tack för alla fina handlingar oavsett om det är en pinne i min sociala mediestatistik eller en varm kram i det verkliga livet, allt värmer mig inombords och förgyller mitt liv. Tack för att du är du och tack för att du vill dela med dig av det unika som gör dig till den du är, jag uppskattar dig och värderar dig högt!

 

//Robert Nehmé 


MITT NYA HEM - NÄTSHOPPING

 

Idag har det gått en månad sedan som jag flyttade in i min lägenhet och ännu är jag långt ifrån färdig. Jag saknar köksstolar, soffbord, fåtöljer, sängbord, gardiner, belysning och små detaljer som gör den stora skillnaden. För att komma i ordning och få lägenheten till att kännas som ett hem har jag satt en deadline. Om en månad från och med nu så ska allt vara klart och redo för gäster, middagar och hemmamys. Då jag inte har bil får jag scrolla igenom diverse sidor på nätet i jakten på den optimala möbleringen. Viktigt är då att hitta företag med bra information om produkterna och ännu bättre leveranslösningar. Hittills har jag hittat dessa möbler, vad tycker ni?

 

//Robert Nehmé 


SOCIALA MONSTER - INSTAGRAM GÖR DET IGEN

 

Idag slog jag bakåtvolt på jobbet när Instagram indikerade på att en ny uppdatering fanns tillgänglig. Från och med idag kan du i en enda uppdatering dela med dig av upp till tio bilder som dina följare kan svepa mellan. Vad som gjorde mig så glad över denna uppdatering kommer jag inte riktigt avslöja här utan i min och Johnsso podcast, Vilodagen där vi på söndag verkligen fördjupar oss i ämnet. Fram till dess tycker jag att du ska ta del av denna instruktionsfilm från Instagram och fram till på söndag laborera lite med din kreativitet på egen hand.

 

//Robert Nehmé 


PÅ MAXFART - TRÄNING OCH HÄLSA

Träning och motion förbättrar både arbetsprestation och arbetsresultat. Förutom god sömn tränar jag fyra till fem dagar i veckan och försöker i största möjliga mån variera min träning. Människan är ett djur som är skapad för att leva i naturen likt alla andra djur. Vårt intellekt har dock gjort att vi civiliserat oss och skapat oss alla möjliga tänkbara bekvämligheter, dock är vår kroppkonstruktion oförändrad.

Vår kropp behöver därför daglig träning och motion. Utan att vara ett proffs i ämnet tror jag att en varierad träning ger kroppen ständiga utmaningar som i sin tur resulterar i ett välmående och en förhöjd prestationsförmåga.

 
 
 

För någon vecka sedan föreslog min chef att vi alla på avdelningen tillsammans skulle ta ett träningspass för att byta miljö, testa på en ny träningsform och tillsammans hitta på något kul. Hon föreslog BE.CORE och en studio bara ett stenkast ifrån kontoret. Hårt, superkul och väldigt givande. Efter att jag testat på denna träningsform som för mig vart helt ny och känt effekten av den vill jag rekommendera dig att göra detsamma. Utmaningar ger resultat oavsett område, omfattning och intensitet. Testa något nytt, utmana dig själv, gör det på maxfart och sluta aldrig att utvecklas.

 

 
 

//Robert Nehmé


MITT NYA HEM - DYRA BUBBLOR

Pricken över i:et inom inredning handlar om de små men avgörande detaljerna. När jag är hemma hos folk och besöker badrummet är handtvålen en av de första sakerna jag lägger märket till. Kommer jag tvätta händerna med en illaluktande rosentvå som torkar ut mina händer eller är mitt besök värt det lilla extra? Jag anser att handtvålen i badrummet säger en hel del om värden eller värdinnan och deras prioriteringar och livsstil. En medveten livsstil speglas i varje detalj och nu när jag inreder min nya lägenhet är detaljerna A och O.

L:A Bruket - Aësop - Yasuragi - L'occitane - Byredo
 

Det jag ställer på mitt handfat ska representera mig när jag inte är på plats. Jag väljer därför handtvålar som doftar gott och som visuellt kompletterar badrummets inredning. Doft är något väldigt personligt så om du väljer en dofttvål så välj en tvål som du gillar och som du vill ska förknippas med dig. När jag i helgen var på Yasuragi fick jag uppleva deras handtvål med en helt underbar doft som jag blev besatt av. Jag tvätta händerna i tid och otid bara för att få uppleva denna väldoftande tvål. Lyckligtvis fick jag med mig en liten gåva från hotellet som bestod av en tvagningsserie där tvålen var en av fyra artiklar. Utöver en väldoftande och snygg handtvål försöker jag hitta tvålar som adderar en extra dimension. Aesop är ett exempel på tvål med en sådan dimension då vissa av deras tvålar innehåller små korn för en skrubbkänsla vilket jag tycker är väldigt härligt. Med detta vill jag åter säga att det är detaljerna som gör upplevelsen och helheten och även om dessa är dyra så är du mer än bara en tråkig Dove tvål från ICA.

 

//Robert Nehmé


VILA PÅ MAXFART

Att vila på maxfart är lika viktigt som att jobba på maxfart och i helgen var det dag för lite vila och återhämtning. Jag och mina två bästa vänner bestämde oss för att besöka Yasuragi för att vila upp oss och koppla av. Jag har tidigare aldrig varit där och då alla lovordat detta spahotell kände jag att även vi borde testa på denna upplevelse.

 

Efter en bussresa på bara 30 minuter från Slussen i Stockholm var vi framme. Vi möttes upp av Micki, vår värdinna under vistelsen som visade oss vägen till vår svit, en japansk Ryokan där vi serverades grönt te, frukt, japansk dessert och nötter i väntan på kvällens middag.

 

 
 
 

Efter en lugn fikastund i Ryokan bestämde vi oss för att ta del av rummets faciliteter så som den enorma terrassen, tvagningsrummet och den uppvärmda skifferstenspoolen. Medan John poserade framför kameran försökte jag koppla bort likes och kommentarer i sociala medier med en avslappnande lavendelmask.

 

 
 
 

Efter vår lilla tvagning på rummet knackade Micki åter på dörren för att följa oss till vår middag på restaurangen Teppanyaki. Ett superkul restaurangkoncept där alla gäster sitter runt ett stekbord för att beskåda maten som på ett showartat sätt tillagas framför nästan på oss gäster. Flambering, nya bekantskaper och supergod mat fick avsluta vår första dag på Yasuragi.

 

 
 
 

Mer om vår vistelse, vikten av att koppla av och koppla ner all yttre stress samt Yasuragis magiska frukostbuffé kan ni höra mig och John summera i vår podcast, Vilodagen som du kan du ta del av här.

 

//Robert Nehmé


ÅTERHÄMTNING PÅ MAXFART

 
Imorgon ska jag, John och Johan åka till Yasuragi för en helg full av avkoppling och umgänge. Ett liv på maxfart kräver avkoppling på maxfart och för att boosta det hela ytterligare har jag satt samman ett litet plock av mina favoritprodukter som maximerar återhämtningen. Allt ifrån hudvård till kost, uppleelser och mode är för mig bidragande faktorer till ett liv i välmående. Du har säkert dina favoriter som får dig att må bra och dessa får du gärna dela med dig till mig av.
 
//Robert Nehmé

MITT NYA HEM - FUNKTIONELL INREDNING

Smakar det så kostar det brukar man säga och det bevittnade jag igår. Jag har som du redan vet flyttat in i ett nybygge och trots stora och luftiga ytor är förvaringen riktigt begränsad. Jag har en garderobsvägg i sovrummet med ett hyllsystem från varumärket Pelly som jag vid en första anblick var väldigt lycklig över. Men redan efter uppackningen av de två första flyttlådorna med kläder insåg jag att denna garderobsvägg inte skulle räcka för att sluka alla mina kläder på ett snyggt och praktiskt sätt.

 

 

Igår kväll satt jag därför och noga planerade min garderob på bygghemma.se för att sedan klickade hem garderobsinredning för 8000 sek. Hyllplan, stänger, konsoler och trådbackar är nu beställda och när de levereras i nästa vecka kommer en ordentlig utrensning ske. Min garderob ska bli effektivare med färre plagg som alla går att kombinera med varandra. Mer om det i ett inlägg längre fram men till dess får ni här se ett smakprov på inredningen. Föreställ dig denna lösning men dubbelt så bred. Med tanke på vad en funktionell inredning egentligen kostade så är det inte konstigt att Skanska snålade med inredningen som bestod av en stång och ett hyllplan.

 

//Robert Nehmé 


MITT NYA HEM - BYE GRAY

Designveckan i Stockholm är i full gång och jag har fullt upp med att inreda mitt eget hem. Hur ska det se ut och vad vill jag ha är mitt största bekymmer just nu. Allt jag hittar och gillar kostar dessutom multum vilket gör att jag aldrig kommer bli klar. Spara, slösa, spara för att åter slösa är den ramsa som just nu spelas upp i mitt huvud.

 

  

I ett tidigare inlägg skrev jag att sovrummet är det första jag sa ta tag i och nu bläddrar jag för fullt efter konsollösningar. Det ska vara i krom, de ska vara hyllplan i massivt trä och trät ska vara betsat. Innan konsolerna sätts upp ska jag ha hunnit måla och då uppstår nästa problem, vilken färg? Efter mycket om och men har jag landat i en färgskala likt denna. Jag är trött på det gråa och försiktiga och tänker att det värsta som kan hända är att jag åter får måla om. Vad tror ni om detta?

 

//Robert Nehmé


FYRA ENKLA TIPS TILL BÄTTRE SÖMN

Livet på maxfart sätter sina spår om man inte sköter sig. Det är därför viktigt med träning, kost och vila för att orka gasa igenom vardagen utan att den knäcker oss. För att orka hålla i maxfarten vill jag rekommendera dig daglig motion, en lätt och regelbunden kost och det viktigast av allt, kvalitativ sömn och vila.

 

 

Med kvalitativ sömn menar jag då att du vänjer din kropp vi regelbunden sömn och att du anpassar din sovmiljö efter optimala förhållanden. Det finns studier som visar på att vi sover som allra bästa i mörka rum som håller en temperatur på cirka 19 grader. Försök att eliminerar alla störningsmomnten, sätt därför din mobil på nattläge och försök att inte använda den på minst en timme innan läggdags. Om du inte kan lägga ifrån dig telefonen så rekommenderar jag att du i alla fall slår om skärminställningarna till ”Night Shit” när det är mörkt ute. Det gör att skärmens ljus blir varmare för att inte störa sömnhormonet melatonin. Räcker inte nattsömnen för återhämtning är mitt tips att du unnar dig en spaupplevelse, ett yogapass eller lite egen tid på en restaurang, fik eller annan miljö som du uppskattar. Förbättrar du din sömn lovar jag att du kommer orka mer på färre timmar sömn.

 

1: Regelbunden sömn. 23:00 - 06:00 är min rutin, hitta din tidsintervall om på 7 timmar.

2: Anpassa din sovmiljö efter optimala förhållanden.

3: Slå på "Nattläge" på din telefon och använd den inte på en timme innan läggdags.

4: Slå på "Night Shift" på din telefon när det är mörkt ute för att inte störa sömnhormonet melatonin.

 

//Robert Nehmé  


SOCIALA MONSTER - STATISTIK OCH DATA

Det bästa med sociala och digitala medier är att de till skillnad från traditionella medier erbjuder en exakt statistik, beräknad på användare och klick. Printmedia erbjuder en uppskattad siffra vad gäller räckvidden och den enda exakta siffran de kan erbjuda är upplagans antal. Jag behöver inte förklara vilket medie som är attraktivast för en investerare utan tänker istället gå in på hur du kan erbjuda dina samarbetspartners en exakt statistik från ditt Instagramkonto. Detta för att du ska framstå som professionell och attraktiv för de du vill jobba och samarbeta med.

 

 

Du behöver göra två saker för att kunna erbjuda dina samarbetspartners en attraktiv statistik:

1: Skapa dig en egen offentlig Facebook-sida, det gör du enklas genom att klicka på ”Sidor” och därefter ”Skapa sida”.

2: På Instagram går du in på inställningarna och väljer ”Växla till företagskonto”

 

Jag har nu växlat om till ett företagskonto för att enkelt följa utvecklingen på mitt Instagram utan att behöva hantera ett dussin andra appar. Men även för att bekanta mig med de senaste uppdateringarna och samtidigt hålla koll på Instagrams uppdateringar som kan vara intressanta för mina klienter. Tänk på att vi idag är så införstådda och bekväma med sociala medier att antalet följare inte räcker. Du måste visa upp ett matigare innehåll och en data som företagen sedan kan förvalta i sin affär. Det är denna förvaltning av information som företag är beredda att betala stora pengar för, inte en informationslös följarsiffra.

 

//Robert Nehmé


SOCIALA MONSTER - DAGS ATT VÄXLA UPP

Nu när jag har flyttat in i min nya lägenhet och lagt mig på en belåningsgrad lägre än amorteringskraven kan jag luta mig tillbaka och vila i min ekonomi. Inredningen kommer sitta med tiden och all fokus kommer nu läggas på min karriär och förvaltningen av min tjänst på Sveriges främsta PR- och eventbyrå, Micael Bindefeld AB. På maxfart ska det gå åt ett håll och riktningen är uppåt.

 

 

Under 2017 har jag som mål att börja föreläsa inom ämnet som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen sociala och digitala medier. Detta innebär att jag likt en svamp nu ska suga åt mig av all info jag kan komma över, knyta nya kontakter och gå på andras föreläsningar för att lära mig allt jag bör kunna. Jag ska testa nya saker och framförallt saker som andra på förhand dömt ut som misslyckade. För att lyckas tror jag att jag måste se problemen som utmaningar och det omöjliga som möjligt. Första utmaningen är att hitta tiden som krävs för denna satsning. Dygnet har 24 timmar varav vi i snitt sover bort åtta timmar av dem. Att sova en timme mindre om dygnet frigör en extra timma om dagen vilket i veckan bli sju timmar i vilket under en månad nästan blir en hel arbetsvecka och på en arbetsvecka hinner man åstadkomma en hel del så häng med för nu kör jag!

 

Först ut är ett förmiddagsseminarium om Sociala mediers inverkan på medieklimatet med bland annat Volkswagens marknadsdirektör följt av ett lunchmöte med ett bokförlag som vill jobba mer digitalt. På eftermiddagen ska jag träffa en känd inredningsstylist för att prata om hans sociala medier och han närvaro på bland annat Instagram. Vill du hänga med under min dag så gör du det enklast via mina Instagram Stories som du hittar här.

 

//Robert Nehmé


RSS 2.0