MITT NYA HEM - ETNO INSPO

Internet är en djungel, ett bottenlöst hål eller Pandoras ask om du nu vill vara positiv i din benämning. Som jag här om dagen skrev så ska jag börja med att inreda mitt sovrum vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Tack vare internet finns det nu en miljard olika artiklar att välja mellan när det kommer till inredning, minst lika mycket inspiration och ett ständigt flöde med nya influenser.

 

Jotex: Sänggavel, Gardin, Beige kudde. Ellos: Blå kudde, Marmorlampor. IKEA: Byrå. Byredo: Doftljus. 
Alcro: X Grandpa,Fridhemsgatan. Plantagen: Garderobsblomma.
 

När jag hittat det jag söker börjar jag istället klura på stilen. Är detta en stil jag vill ha och en stil jag vill leva med eller ska jag satsa på något mer neutralt och över tid hållbart. Det får inte vara för trendigt men inte heller för okaraktäristiskt, ja du förstår. Ovan är ett kollage på en av många stilar som jag kan tänka mig i sovrummet. Lite etno-inspirerat men ändå hållbart över tid. Svårigheterna med denna stil är att den inte är så mångsidig. Det krävs mer än bara en kudde om man vill ändra på intrycket i rummet för att enkelt beskriva det jag går och grubblar över. Vad tycker du?

 

//Robert Nehmé

 

SOCIALA MONSTER - TV SKAPAR INFLUENCERS

Snart drar Paradise Hotel igång och det är med en skräckblandad förtjusning jag ser fram emot programmet. Paradise Hotel som ursprungligen är en amerikansk produktion sändes med svenska deltagare för första gången i Sverige år 2004. Skandaler har kantat programmet och många har byggt karriär på deltagandet medan andra har förstört sina framtida karriärer genom att medverka i samma program.

 

 

När programmet drar igång på måndag om en vecka kommer två bekanta till mig och John delta i programmet. De anser sig ha ett speciellt syfte med sitt deltagande och även anser sig ha en historia att berätta. Den ena heter Sanel Dzubar, tidigare känd från svenska Top Model och den andra heter Jake Ahl, en kille som ännu för många är okänd. Med tanke på deras påstående om ett speciellt syfte och med tanke på programmets skandalhistoria har jag och John bjudit in de två deltagarna till vår podcast, VILODAGEN för att ta deras puls. Höra hur de tänker kring sitt deltagande, vilka förväntningar de har på programmet men också vilka risker programmet medför.

 

Oavsett deras syfte så har alla Tv-produktioner en tendens till att bygga Influencers i sociala medier, därför har jag 101 frågor jag vill ställa de Sanel och Jake. Har du också frågor och funderingar som du vill att vi framför till Sanel och Jake så ska du höra av dig till eller John så lovar vi att ta upp just din fråga.

 

//Robert Nehmé  


MITT NYA HEM - INREDNINGSTANKAR

Det var ett tag sedan jag skrev här och det med anledning av livet gått på maxfart. Januari månad har varit den mest hektiska månaden på länge då jag haft en rad stora event att rodda, en Hollywood stjärna att sköta PR-arbetet kring och en lägenhet som skulle flyttas. Nu är den värsta stormen förbi och januari månad börjar lida mot sitt slut.

 

VITT MED EN TOUCH AV GRÖNT OCH MÖRKT TRÄ...
 
...ELLER SKA MAN GÅ PÅ SUPERVITT MED INSLAG AV BEIGA TONER?

 

Detta innebär att det snart är vår och med våren kommer nya spännande utmaningar och projekt. Jag ser fram emot solen, ljuset och alla nya projekt jag har framför mig. Men allra mest ser jag fram emot att förvandla min nyproducerade vita lägenhet till ett personligt och ombonat hem. Allra först ska jag ta tag i mitt sovrum, god sömn är nämligen A och O och det får man inte i ett kalt och opersonligt vitt rum. Vad tror ni om ovan inspirationsbilder?

 

//Robert Nehmé


SOCIALA MONSTER - INTERNET OF THINGS

Digitaliseringen är ett faktum och vare sig vi vill eller inte kommer det vara en del av vår vardag på ett eller annat sätt. Om du inte har hört begreppet Internet of things tycker jag att du ska googla det och fördjupa dig i ämnet. Om du inte börjar tänka inom dessa banor kommer det nämligen vara försent för dig och din verksamhet inom kort.

 

 

Ett tydligt exempel på digitaliseringens faktum är den världskända LED-monitorn på Piccadilly Circus i London som nu är nersläckt. Anledningen till detta är att den 784 kvadratmeter stora reklamskylten ska rustas upp och kopplas till WiFi-nätverket innan den åter tas i bruk hösten 2017. Restaureringen kommer då möjliggöra en snabbare uppdatering av skyltens budskap och även möjliggöra Live-streem sändningar av event från hela världen. Ni som lyssnade på min och Johns podcast i söndags hörde oss förutspå fyra trender för 2017. En av de fyra trenderna var Live-streaming och med detta är en av fyra spådda trender ett faktum!

 

//Robert Nehmé


SOCIALA MONSTER - HITTA DIN UTMANARE

Det har ni gått någon vecka sedan du fick i uppgift att fundera på din storytelling. Du har skrivit din saga, bearbetat den ett par gånger och förhoppningsvis reviderat den till det bättre. Nu är det dags för dig att börja göra en ordentlig research. Det du ska leta upp några likvärdiga sagor och analyser dem. Fundera och analysera över hur andra berättar en likvärdig saga som din och vilka kvaliteter du besitter för att modifiera din saga till det bättre. I gårdagens avsnitt av min och Johns podcast Vilodagen pratar vi om trenderna i sociala medier under 2017. En av dessa trender indikerar på att storytelling och konceptualisering av ett innehåll kommer få en större innebörd och efterfrågan. Ditt jobb som Influencer är att influera och underhålla och därför måste du hitta ditt specialistområde.

 

Influencers som på ett kreativt och tematiskt sätt rapporterar sina vardagsbetraktelser kommer va de som växer medan alla dessa blajkonton utan relevans mellan himmel och jord kommer snart att få skriva sitt vita brev hos Fonus. Då min blogg bygger på den trafik ditt besök genererar önskar jag dig ett långt och lyckligt liv och vill därför uppmana dig till att följa detta råd. Storytelling, storytelling och åter igen storytelling.

 

//Robert Nehmé


RELAX PÅ MAXFART

Ett liv på maxfart kräver en vila på maxfart. Söndskvällarna är därför heliga för mig då jag ordnar veckans alla matlådor, lyssnar på VILODAGEN, sätter på mig mina skönaste underkläder och ställer mig därefter framför badrumsspegeln för att unna mig en lång ansiktsbehandling. I detta inlägg ska jag dela med mig av mina tre favorittips när det kommer till egentid och grooming utan att inkludera dyra och onödiga produkter.

 

 

 

  1. Sätt på dig sköna kläder! För min det finns det bara ett outfit alternativ och det är underkläder från märket Kim Denzler, ett par stora gråa mjukisbyxor utan muddar vid benen och en grå hoodietröja helst med dragkedja. Grått måste det vara för att jag tycker att det är en harmonisk och neutral färg, fråga mig inte varför men jag antar att det är något psykologiskt.

  2. Få ordning på din hy! Den bästa peelingen för ansiktet är inte något du köper för dyra pengar utan en burk du hittar på bakhyllan i din mataffär för en ynka tjuga. Blanda två teskedar bakpulver med tre teskedar vatten till en smet och applicera det på ditt ansikte. Låt det sitta till det stelnat och skölj av med ljummet till kallet vatten. Så småningom kommer du upptäcka en jämnare och renare hud. Enkelt, snabbt och billigt.

  3. Mitt tredje och sista tips såhär i vintertid är en läppskrubb. Blanda strösocker med lite kokosolja och gnugga in det in dina läppar. Tiden du gnuggar avgör resultatet. Desto torrare läppar desto längre tid. Skölj bort sockerresterna men låt resterande kokosolja sitta kvar, det smörjer, vårdar och fuktar.

 

//Robert Nehmé


LIVET PÅ MAXFART

 

Livet går minst sagt på maxfart nu. Till den grad att jag inte riktigt vet om jag springer eller flyger. Då en de av mitt nyårslöfte är ”allt eller inget” så har jag gasat på med jobb, träning, kost, socialt liv och lite glömt bort att vila. Här om dagen besökte jag därför Selma City Spa beläget på Clarion Sign i Stockholm. En alldeles perfekt get away med maximal avkoppling och mitt inne i stan. Kort och gott väldigt tidseffektivt, tillgängligt och tillfredsställande. Att ligga i en varm pool och blicka ut över en snöbeklädd huvudstad är magiskt. Därför en varm rekommendation från min sida om du vill vila upp dig maximalt utan att lämna landet eller lägga dig under täcket.

 

//Robert Nehmé


GRATTIS ÄLSKADE TIOÅRING

 

För tio år sedan på dagens datum presenterades en svart elektronisk rektangel med högteknologiska funktioner. För tio år sedan på dagens datum lanserade Apple sin första mobiltelefon, Iphone. Ett rektangulärt stycke av glas, metall och plats som skulle komma att förändra vår värld. De som inte riktigt trodde på denna svarta rektangel av avancerad teknik ångrar sig nog bittert idag. Med detta inlägg vill jag därmed säga att vi bör lära oss av historien och än en gång öppnar våra ögon för nya och främmande ting. Det som idag är konstigt, obegripligt eller vansinnigt kan om tio år bli vår vardag.

 

//Robert Nehmé


SOCIALA MONSTER - CONTENT SCHEDULE

Innan vi förvaltar sagan jag bad dig skriva i förra inlägget ska vi nu se över tiden du behöver lägga för att vidhålla en jämn närvaro i sociala medier. Min rekommendation är att du skapar dig ett publiceringsschema eller som det flott heter, Content schedule.

 

 
 

Metoden är simpel, allt du behöver är en kalender på en begränsad tidsperiod, förslagsvis 30 dagar samt tillgång till kalendern du antecknar dina livshändelser i. Utifrån din kalender och de aktiviteter du bokat in börjar du därefter att planera in ditt sociala medieinnehåll. När du fört över dina relevanta och intressanta aktiviteter kommer det uppstå luckor i ditt publiceringsschema där du inte gör något speciellt. Dessa luckor ska du fylla med ett fabricerat content. När du har bokat upp hela ditt publiceringsschema ska du därefter fundera över hur många av dessa luckor som du kan skapa i förhand och vilka av dessa luckor du redan har material till.

 

Att vara en Influencer handlar om att influera inte att rapportera och därmed spelar det ingen roll om bilden är tagen i stundens hetta eller en arkivbild ur din kamerarulle. Viktigt är dock att du använder dina egna bilder och då du inte gör det ska du hänvisa till bildkällan. En annan viktig sak är att du använder bilder ur bildarkivet som är relevanta och ALDRIG ljuga. Påstår därför inte att stranden du visar upp är din aktuella position om så inte är fallet.

 

//Robert Nehmé


SOCIALA MONSTER - SAGORNAS MAGI

 

Alla har vi läst eller någon gång hört en saga och likt en saga bör innehållet i dina sociala medier byggas, utformas och skapas.

 

Storytelling är den tyngsta biten i byggandet av ditt personliga varumärke. Dramaturgin bygger på något som folk vet, tror sig veta eller känner igen. Syftet är att förstärka och förhöja upplevelsen av ditt personliga varumärke och ge mottagaren en attraktiv följetong. Kort och gott så behöver du en story att berätta. Utgå ifrån kategori du valt att prata om. Utgå ifrån människorna du valt att prata till och utgå ifrån kanalen du valt att använda.

 

Tänk på att sagor och berättelser finns överallt hela tiden och varje dag, det är bara din kreativitet som kan begränsa dessa historier. Tänk även på att du i din saga även ska bestämma transparensen i ditt berättande. Hur personlig ska du vara, hur fiktiv ska du vara och hur inkluderande ska du vara i sagan. Med detta sagt så kommer vi i nästa inlägg se över din tidsåtgång och jag kommer dela med mig av tips, trix och metoder som underlättar och effektiviserar din digitala närvaro. Till dess, skriv en saga som handlar om dig själv.

 

//Robert Nehmé


SOCIALA MONSTER - SNABBT OCH RAPPT

Att bli en superstjärna inom sociala medier är fullt möjligt om du vågar öppna dina sinnen och ta in din omvärld. Jag säger inte att min metod är den rätta och inte heller den enda. Det du kan läsa dig till på denna blogg är texter baserade på mina teorier, erfarenheter, observationer och ren fakta från studier jag tagit del av.

Gårdagens inlägg skapade många frågetecken kring varför jag valt just Instagram som kanal att jobba utifrån under det kommande året. Svaret är inte svårare än så att Instagram är efter Facebook den största sociala medieplattformen. Den inkluderar stillbilder, text och rörligt material på ett sätt som med lite kreativitet skapar enorma möjligheter att jobba vidare ifrån. Om du inte håller med om detta kanalval och tycker att någon annan plattform är mer förmånlig kan du vara lugn. Det jag delger dig under kategorin ”Sociala Monster” är tillämpningsbart på alla plattformar och grundar sig till stora delar i ren varumärkesuppbyggnad och konceptutveckling. Kort och gott handlar det om uppbyggnaden av ditt personliga varumärke på sociala medier och utvecklingen av det.

 

Med detta sagt ska du nu få en uppgift.

Sociala medier handlar mycket om att vara på tårna och allt ditt innehåll bör därför vara snabbt och rappt. Uppgiften till nästa inlägg är att du ska fundera över hur mycket tid du har att lägga på dina sociala medier.

 

//Robert Nehmé


SOCIALA MONSTER - VAD, VEM OCH HUR?

Nu ska jag, du och alla som vill jobba med sociala medier gasa på. Vi ska jobba med våra kanaler genom konceptualisering, strategi och mål. I förra inlägget under kategorin Sociala Monster fick du i uppgift att besvara frågorna, vad, vem och hur, vilket jag nu utgårt ifrån att du gjort. Om inte hittar du inlägget här.

 

2017 ska för mig handla om en uppväxling i allt jag gör och det ska även speglas i mina sociala mediekanaler. Jag ska se mina sociala mediekanaler som min främsta referens och därför har jag besvarat frågorna på nedan vis.

 

 

 

1: Vad vill jag tala om?

Motivation och inspiration som ska hjälpa mina följare att alltid vilja göra det bästa ifrån sig. Detta kan visas genom text, bild och rörligt material. Anledningen till detta val av ämnesområde handlar mycket om den livsinställning jag har. En inställning som bygger på att inget är omöjligt och som hittills gett avkastning. Många säger att jag är ambitiös och exceptionell i det jag gör men jag har aldrig förstått mig på vad jag gör som är så annorlunda. Genom att fokusera på detta ämne vill jag dela med mig av det jag gör och som av många uppskattas. Samtidigt hoppas jag kunna identifiera, kartlägga och förvalta detta uppskattade beteende.

 

2: Vem vill jag tala till?

Dig som prioriterar framgång och självförverkligande i alla led. Som är villig att jobba hårt, seriöst och konsekvent. Till dig, gammal som ung som tänker i positiva banor och som vill ta emot allt livet har att ge med en öppen famn.

 

3: Hur vill jag säga det?

Instagram: Highligts, milstolpar, vackra och minnesvärda ögonblick.

Instagram Stories: Liveuppdateringar från jobbet, gymmet, mötet och köket.

Blogg: Fördjupning, förklaring och reflektion.

 

//Robert Nehmé


PÅ MAXFART

Nytt år och 365 nya dagar att fylla med allt som livet hör till. För mig ska detta år handla om utmaningar, uppväxling och framgång. Framgång i träning, uppväxling i jobb och engagemang i privatlivet. Hur detta ska mätas vet jag inte riktigt men en bra utgångspunkt tror jag är att alltid göra mitt yttersta i allt jag gör, aldrig på halvfart utan bara på maxfart. Är jag på gymmet ska jag ge max, är jag i köket ska jag laga från grunden, ska jag vila är det flight mode och är jag på jobbet ska jag prestera mer än max. För att klara av dessa utmaningar måste jag dock inventera och revidera allt i mitt liv. Allt ifrån snasket i mina skåp till energitjuvarna i min vardag. Allt som tynger mig ska exkluderas och allt som lyfter mig kommer inkluderas och premieras.

 

 

Du är välkommen att göra mig sällskap under denna resa men vi ska komma ihåg att jobba pragmatiskt och jobba strategiskt. Att börja med alla åtgärder på en och samma gång kommer knäcka oss snarare än att bygga oss. Låt oss därför börja med träning, kost och hälsa för utan dessa tre faktorer lär vi inte orka så mycket. En inspirationskälla till en nystart är PT Pischa, vinnare av Årets PT 2016. I min och Johns pådcast träffar vi Pischa och stämmer av det mesta inom träning och hälsa men även nyårslöften och motivation. Börja med att lyssna på det senaste avsnittet av vår podcast via länken nedan så kör vi därefter #PåMaxfart.

 

https://www.acast.com/vilodagen

 

//Robert Nehmé


RSS 2.0