FEM STEG TILL EN BÄTTRE HUD

Efter en kall och karg vinter skriker vår kropp efter vitaminer, mineraler, fukt och solljus. Förbered därför din hud på bästa sätt inför våren och sommaren med peeling, fukt och skydd.

 

Under veckan som gått har jag diskuterat hudvård i mängder med kollegor, vänner och följare som lyssnat på min och Johns podcast Vilodagen. Detta inlägg syftar därför till att summera och besvara alla frågor kring mina hudvårdsrutiner. Jag ska dela med mig av hur jag steg för steg förbereder min hud inför våren och sommaren efter den kalla och karga vinter som varit.

 

 

 

Rengöring: Tvätta ansiktet morgon och kväll. Satsa på en billig och neutral rengöring då rengöringen är i kontakt med huden under en kort tid och därmed inte gör någon större skillnad. Viktigt är att den inte löddrar och att ett rengöringsredskap är att föredra. Jag använder Elizabeth Arden - PRO Gentle facial cleanser tillsammans med en Foreo.

 

Peeling: Varannan dag är en mildare peeling att föredra. Foreon tar bort döda hudceller medan peelingen går ner något djupare i huden. Jag har alltid använt mig av Dermalogica - Daily Microfoliant.

 

Dagkräm: På dagen använder jag en dagkräm med SPF och just nu är det Nuxe - Nirvanesque Ligt som gäller. Det är lätt och känns behaglig mot huden.

 

Nattkräm: På kvällen och speciellt under vintern satsar jag på mer fukt då huden vanligtvis blir torrare i kyla och begränsat D-vitamin. Maria Åkerberg har enkallpressad Jojoba olja som jag använder flitigt i ansiktet vintertid och som får min hud att förbli mjuk och smidig.

 

Boost: En gång i månaden går jag på lite hårdare mot huden med en peelingkur baserad på bakpulver. Blanda bakpulver med några få droppar vatten och blanda det till en tjock pasta. Aplicera pastan i ansiktet och låt det torka. När det är helt torrt tvättar du ansiktet med kallt vatten och du är därefter som ny.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0